A tavalyi évben a tengerentúlon készült Udvardy Panna és egy halom mérkőzést lejátszva látzhatóan előrelépett mind játékban, mind eredményekben is a magyar lány. A budapesti WTA torna előtt is nagyokat ment ITF tornákon, a tengeretúlon ugyancsak Amerikában két tornát nyert még májusban, majd Hágában finálézott, Torinóban elődöntőzött, itt Budapesten pedig megverte Sherifet és Sasnovichot is, akik már alap WTA szinteken mozognak. A múlt héten pedig izzott a salak az ütéseitől Olomoucban, ahol az első három körben az ellenfeleinke rendre 6:0,6:1,6:2 -es zettekkel vette el a kedvét és csupán a későbbi döntős itt Budapesten is elődöntőző Ormaechea ellen egy három szettesben adta meg magát.

Belgrádban megint nagyot alkothat és az első kör ebben a formában nem okozhat neki gondot. Az olasz Trevisan az utóbbi időben sikerélmények nélkül maradt. Meglepő, hogy erősen negatív mérleggel rendelkezik az évben, még a számára kedvesebb szemcsésen is. Az egyik kedvenc versenyén pedig a Foro Italicon képes volt- a meccset a sérülései után visszatérő és alig játszó - Shvedova ellen is kikapni egy nyert 6:0 -ás szett után 6:7,6:7 -re.

Udvardy nak "pörög" az ütője, az is előnyére válhat Belgrádban, hogy jobban meccsben van és egy amolyan sikerszériát kapott el, rendre a tornák végjátékába kerül, de egy-két kört minimálisan mindig teljesít. A döntő tényező tehát nálam a forma és a nagyobb, összeszedett önbizalom a magyar lány oldalán. A megtérülő nagy tavalyi alapozás úgy látszik ezen a nyáron kamatostul kifizetődik Panna számára

Trevisan, Martina - Udvardy, Panna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp