Eredeti elképzelésemben nem ez a tipp szerepelt az Olimpiai Játékok Brazília - Magyarország női kézilabda mérkőzésére, hanem egy sokkal egyszerűbb, de számunkra örömtelibb magyar győzelem, viszont az élet felülírta ezt a gondolatom. A hétfői edzésen súlyos sérülést szenvedett Kovacsics Anikó, aki ezzel ki is szállt a torna további küzdelmeiből. Személyében nemzeti csapatunk vezéregyéniségét veszítettük el és jelen pillanatban nehéz meghatározni, hogy hiánya milyen hatással lesz majd a többiek teljesítményére.

Nincs könnyű helyzetben Elek Gábor szövetségi kapitány, mert a sajnálatos sérülés ellenére neki tovább kell motiválnia az övéit. A nyitómérkőzésen elszenvedett egy gólos vereséget a franciák ellenében a vállalható zakók közé sorolhatjuk, viszont a dél-amerikai lányok ellen már el kell kezdeniük a pontgyűjtést leányainknak.

Brazília egy Oroszország elleni döntetlennel kezdte a tornát és szerzett nyitásként egy pontot, melynek a későbbiekben még jelentősége lehet. Az oroszok többször is elhúztak riválisuktól 3 gólra, de azt jól tudjuk, hogy ez kézilabdában nem előny. Végül is egy fordulatos mérkőzést zártak igazságosnak nevezhető pont osztozkodással. Ami viszont egy laikusnak is egyből szembetűnik az nem más mint az, hogy ezzel a 24:24-el a nyitóforduló legkevesebb gólt hozó mérkőzését vívták a felek.

Mivel Brazíliával a közelmúltban mi is játszottunk két felkészülési mérkőzést, melyből az egyik szintén kevés gólosra sikeredett (24:23), ezért megpróbáltam a tippemet a brazilok oldaláról megközelíteni, mert mi van akkor, ha most is az Ő akaratuk érvényesül a mérkőzés folyamán.

Így született meg ez a félidei gólhatár tipp. Ha elsül a hölgyek keze, akár egyik, akár másik oldalon, akkor már a 25. perc tájékán hátradőlhetünk. Ha nem, akkor sem kell pánikolnunk, mert 12-13 gólra mind a két csapat képes a félidőt tekintve és ezzel már nagyon közel leszünk a tippünk realizálódásához.

Szakmai elemzésbe azért felesleges belemenni, mert minden meccs más és más, és hatványozottan igaz ez pl. a kézilabdára. Egyszer az átlövők brillíroznak, máskor a szélsőjáték dominál, a beállósok fontosságáról már nem is beszélve, tehát nagyon nehéz itt most állást foglalni, hogy pl. ezen a mérkőzésen mi fog dönteni. Arra viszont alapozhatunk, hogy sok, nagy csatát megélt klasszis szerepel úgy az egyik, mint a másik oldalon, akik teljesítményükkel simán hozhatják a tippünket.

Brazília (n) - Magyarország (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp