Az Olimpia első napján talán a csapatsportok legnagyobb meglepetését érték el az iráni röplabdázók azzal, hogy a világbajnok lengyel együttest sikerült megverniük úgy, hogy a nyitó felvonást ráadásul bukták is. Csak mihez tartás végett a lengyelekre a bukik 1,02 -t az irániakra 12 -es szorzót kínáltak ... Látszik az orosz edző Vladimir Alekno munkája - aki korábban volt kétszer is a saját hazája edzője is - tavaly szerződtették és a csapat játékán és eredményei is látszik a fejlődés.

A Venezuela elleni meccsnek egyértelmű esélyesként mentek nei a perzsák, amit Amir Ghafourék példaértékűen, sima három szettben abszolváltak is. Egy újabb, az előző eredmények okán is már kötelezőnek ható meccs jön kanada ellen. Ha már ilyen magasságokban járnak az ázsiaiak, akkor komoly szomorúság lenne, ha nem húznák be ezt az ütközetet.

Kanada az irániakkal szemben két vereséggel kezdett. A házigazda japán ellen 1:3 után összeszedték magukat és az esélyesebb olaszok ellen egy szoros ki-ki meccsen 2:3 -ra maradtak alul. Talán ez rosszabbul hathatott rájuk, mintha könnyeden elbuktak volna.

A két ország a közelmúltban a Világkupában és a a Nemzetek Ligájában háromszor találkozott és rendre Irán került ki győztesen a csörtékből, rendre simán 3:0, 3:1, 3:1 arányban.

A tendenciát és a csapatszellemet nézve most is iráni dominanciát várok. Az irániak elkapták a lengyeleket, a kanadaiaknak az olaszok ellen csak "ijesztgetésre tellett. Egymás ellen is kijön a nagyobb jelenlegi tudás, a jobb formát mutató Iráni röpiseknek.

Kanada - Irán: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp