A Konferencia Liga selejtező dömpingjéből nehéz kiválasztani bármi jó meccset, mégis meg kell vele próbálkozni. Este 19:00 órakor a lengyel Miejski Stadionban lép pályára a Rakow, akinek vendége a Suduva lesz.

A Rakow csapatát azóta követem figyelemmel, hogy a nyáron a Salzburg ellen toltak egy nagyon jó kis felkészülési meccset. Néztem azt a meccset (mondjuk inkább érdekelt az új Salzburg), és meglepett a lengyel csapat okos és taktikus játéka. Azt kell mondjam, megérdemelten lett a végeredmény 2-2. A lengyel bajnokság legutóbbi kupagyőzteseként ezután a Legia Warszawa ellen játszottak a szuperkupán, ahol végig vezettek a horvát védő, Fran Tudor góljával, aztán a 93. percben kiegyenlített Emreli és mindenki azt gondolta, összezuhan a csapat. Nem ez történt, hiszen büntetőpárbajban végül elhódították a kupát. Szerintem ez nagyszerű eredmény, a Legia bitang erős csapat.

Ezután kezdetét vette a bajnokság és a nemzetközi szereplés is. A bajnokságban idegenben verték a Piast Gliwicét (3-2), persze ott megrázták a mákfát, mert a Piast büntetőt hibázott (ha belövik, 3-1-re vezetnek), majd a Rakow 5 perc alatt megfordította a meccset. Emellett pedig pályára léptek a litván Suduva otthonában is, ahol végül 0-0 lett a végeredmény. A statisztikákat böngészve nagy fölényben játszottak, de gólt szerezni nem tudtak.

A Suduva felkészüléséről nincs információ, ami nagy baj. Kizárólag a „Konfetti-liga” meccsek állnak rendelkezésünkre, ha képbe akarunk kerülni velük kapcsolatban. Nos, az előző fordulóban a lett Valmierát kiejtették, méghozzá egy hazai 2-1-es győzelemmel, mivel azután idegenben 0-0 lett a vége. Látható, hogy úgy mentek Lettországba, betonozni fognak, ami sikerült is nekik.

Most is ezt várom, megpróbálják kihúzni a meccset, így a védekezést szervezik meg. Ha a Rakow már Litvániában 60%-os labdabirtoklással ment, akkor Lengyelországban ez még feljebb fog kúszni. Viszont látszott az első meccs, illetve a lettek elleni meccsen is, hogy bitangul meg van szervezve a Suduva védelme, nehéz lesz azt áttörni. Nem lehet tudni, hogy erre mikor kerül sor. Úgy vélem, nem egyhamar. Ha pedig a meccs végére történik meg, akkor egy hendis hazai győzelem tippje elbukhat. Ha a második félidő középen erre már sor kerülne, akkor a hendis tipp simán jönni fog, mert a Suduvának ki kell nyílnia végre, és akkor átgázol rajta a Rakow. Szóval én biztonságra megyek, és -1 AH tippel próbálkozom.

Raków Częstochowa - Sūduva Marijampolė: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp