Bajnokok Ligája - Selejtező főpróba vár a hazai csapatra a belga bajnokság második fordulójában, a KRC Genk - KV Oostende találkozón. Mint ilyen, azért nem árt ha gyakorolnak egy-két figurát a Sahtar Donyeck elleni, várhatóan a mostaninál sokkal nehezebb mérkőzésre. De ugyanakkor nem irigylem a kék-fehérek vezető edzőjét, mert egy ilyen találkozó előtt, azért nem kis felelőssége van abban, hogy milyen szinten butítsa le saját csapatát, mi az a minimális szint, ami nem veszélyezteti a mostani mérkőzés győzelmét sem.

Ha én lennék a genkiek edzője, de nem én vagyok hanem a holland származású John van den Brom, tehát ha én lennék, akkor egyértelműen azzal a taktikával küldeném a csapatomat a csatába, hogy próbáljuk meg minél hamarabb lezárni ezt a találkozót. Az ellenfélhez viszonyítva ötször értékesebb játékoskeretemből az első félidőre a lehető legerősebb kezdőmet kezdetném és mindent megtennék annak érdekében, hogy már az első félidőre olyan előnyre tegyünk szert, ami elvenné a rivális kedvét a folytatástól. Ennek gondolatom szerint gólokban kellene jelentkeznie és egy szétzilált csapattól már a második félidőre sem várnék feltámadást. Theo Bongonda és csatártársai képesek lehetnek az általam felvázoltakra, ezért kíváncsian várom, hogy milyen taktikát választanak a hazaiak.

Alaposan helybenhagyták a vendégeket az első fordulóban a Charleroi focistái. A 0:3 nem tükrözi hűen a látottakat, mert összességében csak egy mutatóban kaptak ki, de abban nagyon. A helyzetkihasználás a mai KVO rákfenéje és nem hinném, hogy pont a Genk ellen tudnának ezen javítani Alexander Blessin legényei.

A mérkőzés esélyesei egyértelműen a hazaiak és jelen állás szerint az lenne a meglepő, ha ez a győzelmük csak egy gólos lenne.

KRC Genk - KV Oostende: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp