Egy érdekes mérkőzésre szeretném felhívni a figyelmet, amelyen az Austria Wien vendége az innsbrucki Tirol lesz. Tudjuk jól, hogy az osztrák bajnokság nagyon overes, mivel a Salzburg eléggé rányomja a bélyegét a pontvadászatra, de ott van az egyre erőteljesebbnek tűnő Tirol is, amely Thomas Silberberger edző irányításával évről évre markánsabb eredményeket ér el. Tavaly már majdnem megcsípett egy nemzetközi kupás helyet is a meglepetés felsőosztályú rájátszásba jutással, de végül lecsúszott. Idén már egyértelműen ez a céljuk. A felkészülésük nagyon jól sikerült: A lengyel Rakow elleni 3-3-ba belenéztem, a második félidőben kicsit megrázták magukat, és három gólt lőttek (3-3). Ne felejtsük el, ez a Rakow a Salzburggal is döntetlent játszott! A német másodosztályú Sandhausent 3-1-re verték, majd jött az osztrák kupa, ahol a regionalliga egyik legjobbját végezték ki könnyedén (Leobendorf). A bajnoki nyitányon 1-1-re végeztek az Admira csapatával hazai pályán, de felettébb peches módon: a 94. percben kapták az egyenlítő gólt. Ráadásul iszonyú peches volt. Egy utolsó pillanatos szöglethez feljött az Admira-kapus is, de közelében nem volt a labdának. Össze-vissza pattogott a laszti az ötösön belül, és a Tirol kapusának a lába között épp csak átment a labda a gólvonalon. Az összefoglalót néztem, kb.5 gólt kellett volna rúgnia Tirolnak, az Admirának egy kapufája volt mindössze.

Az Austria Wien ellen mégis kicsi esélyt adnak a bukik nekik. Azonban aki nézte mostanában az Austria játékát, az nagyon nem érti ezt. Egyrészt a bajnokságban kikaptak a Riedtől (1-2), a szépítő góljukat is csak a meccs vége előtt lőtték. De ami igazán szégyen, hogy az izlandi Breidablik kiejtette őket a Konferencia Ligából, miután 2-1-re győztek egy 1-1-re végződött első meccs után. Azon a meccsen rajta voltam nagyon, mert túl underdognak számított az izlandi csapat, például 1-0 után is 2.00-s szorzót kínáltak a győzelmükre. Az Austria félelmetesen gyenge formában van!

Ezért szerintem meg lehet próbálni a Tirol győzelmét egy kisebb szorzón. Nem forszíroznám a DNB és X2 opciókat, szerintem direktben is megjátszható. A bécsiek fáradtak az utazástól, gyenge formában vannak, motiválatlanok, ezzel szemben a tiroliak mennek, mint a meszes. Ennyit megér.

Austria Wien - WSG Swarovski Tirol: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp