Az USA fővárosában rendeznek ATP tornát, ahol a newporti teniszdöntő párosítása már az első körben összejött. Kevin Anderson 35 évesen sorozatos sérülések a 2018 -as wimbledoni döntő után ATP tornát nyert, ami óriási szó, egyúttel ezzel jelezte a társainak, hogy újra megérkezett a mezőnybe és számolni kell vele. A múlt héten Atlantában ugyan egyből kiesett, de egy Kyrgios ellen ez bármikor megtörténhet és a fordítottja is. Ezt a washingtoni tornát is kedveli a dél-afrikai, hiszen 2017 -ben itt finálézott.

Ellenfele a Newportban legyőzött amerikaiak kétségtelenül nagy tehetsége a 20 éves Jenso Brooksby, aki már a TOp100 ajtaján dörömböl, de ahhoz, hogy belépjen még kell azért főleg fejben fejlődnie. A múlt héten volt szerencsém látni a lexingtoni Challenger tornán, ahol a második körben megszenvedett Blanchal, aki zsettelőnyben kénytelen volt visszalépni és ezért került csak tovább Brooksby. A Kokkinakis elleni negyeddöntőn pedig mit mondjak, eléggé szertelen játékkal rukkolt elő, az embernek ott nem az volt az érzése, hogy egy top játékosról lehet szó. Kokkinakis uralta a meccset, Brooksby szinte mindegyik adogató játékában szenvedett, számos 10 percen túli szerva játéka volt és többet is bukott 0-40 -es kezdések után. Szóval volt egy newporti szárnyalása, de amúlt héten inkább a szenvedős, csapongó Brooksbyt láthattuk.

A newporti döntőben közel voltak egymáshoz, ahol a rutinjával felülkerekedett Anderson, most egy kissé elcsigázott Brooksby vár a Búr Kevinre, így egyértelműen megint a tapasztaltabb fél továbbjutását vetíteném előre.

Anderson, Kevin - Brooksby, Jenson: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp