Szinte hihetetlen, hogy ilyen FIBA-meccsen azt mondom, 181 pont, és bár kegyetlen soknak hangzik, mint ahogy az is, mégsem tudom underre húzni a szlovén németet.

Miért nem? Azért, mert a szlovén csapat nagyon jól játszik. Doncic az alfa és az omega. Ha kettőzik, ha rásegítenek, akkor van üres ember, és mivel világklasszis, egyből oda is adja az üresen álló társ kezébe, aki már hinti is a triplát. Ha nem kettőzik, bárkit, bármikor megver, és nem a németek közül, hanem úgy all of the world. Doncic extra, és extra az egész szlovén csapat. Cancar és Prepelic kegyetlen jók kintről, Cancar tripláit érdemes figyelni, olyan mértani pontosan esnek a gyűrűbe, hogy legtöbbször gyűrűt sem érnek. Tobey pedig a gyűrű környékén extra, ahogy Dimec is, és akkor rendre jönnek még a squadból akár Blazic, akár Dragic, akiknek épp jó napjuk van.

Ontják a triplákat, Doncic megbontja a védelmeket. a spanyolok ellen korán 3 foultja volt, ezért sokat pihent, de így is hozták a meccset. A szlovén csapat a közelmúltban nem nagyon játszott underes meccset, nem nagyon tudnak 100 alatt dobni. A spanyolok ellen épp 'sikerült', de ott is picikén múlott, és a spanyol védekezés jobb, mint a német.

Ez a német csapat hasonlít a szlovénre olyan értelemben, hogy védekezésben annyira nem jó, viszont elég jó dobók vannak. Lo szervez, osztogat, és maga is jól dob kintről (kivéve az utsó csoportmeccset, amikor nem ment neki). Szerintem ezen a találkozón ilyen meccsnek álcázott tripladobó párbajt látunk majd, de azért lesznek szép zsákolások is. A szlovén csapat hihetetlen, mert pl. a spanyolok ellen nem játszott jól, így is 95-öt dobott. A németek meg üldözik Doncic-ékat, szórják a triplákat, és mivel egész jók kintről, meg a szlovének úgy is eljutnak vagy 105-110-ig, még az sem zavarja majd Szlovéniát, ha közben a németek is bőven 80 fölé mennek.

Szlovénia - Németország: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp