A kolozsvári WTA torna első fordulójában egy kifejezetten izgalmas találkozót néztem ki nevezetesen a Martina Trevisan-Krystina Piliskova összecsapást. Korábban még sosem találkoztak egymással. A világranglistán az olasz lány helyezkedik előrébb nem véletlenül. Egyik játékos sincs élete formájában ami a tipp szempontjából nem egy tragédia.

Martina egyértelműen igazi salak játékos aki ezen a tornán szépen menetelhet. Egy vérbeli olasz lány és számára abszolút pozitív dopping ha jobb vagy ismertebb játékossal játszhat ezért mindenképp bizakodva várhatja ezt a találkozót. Biztos mindent bele fog adni hisz a szezonzárás felé közeledünk. Alacsony,gyors játékos Trevisan aki olykor elképesztő küzdőszellemről tesz tanúbizonyságot. Piliskovát rengeteget fogja mozgatni és hosszú labdamenetekre készülhet.

A cseh ugyebár a gyengébbik Piliskova és a kinézeten kívül további egyezés,a preferált borítás hiszen hasonlóan testvéréhez a kemény pályán érzi otthonosan magát. Emiatt is érdekes választás,hogy elindult ezen a kolozsvári tornán. Három szettes mérkőzést a cseh utoljára 2019-ben nyert meg salakon. (bemutató mérkőzést azt nem számítom a tét komolytalansága miatt) Abban pedig biztos vagyok,hogy az olasz nem adja olcsón a bőrét ezért egy sima zakó szerintem kizárt. Amennyiben döntő szettre kerülne sor akkor pedig már a kondíció fog számítani amiben jobb az olasz.

Múlt héten mind a ketten játszottak Belgrádban ahol két győztes mérkőzést követően mindketten kiestek. Azonban Martina, Rustól kapott ki aki top100-as.Míg Piliskova az éppen kétszázban lévő Sramkovától kapott ki. Az adogatásai mind a két lánynak elég gyengén muzsikáltak a múlt heti vesztes találkozón,de míg Krystinának a legnagyobb fegyvere a szerva addig az olasznak csak egy kötelező eleme a labdameneten belül játékra.

Számomra egyértelmű Trevisan győzelem várható és az adottságaiból adódó előnyök kidomborulnak majd ezen az összecsapáson.

Trevisan, Martina - Pliskova, Kristyna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp