Tavaly sikerült a Rebrov vezette Fradinak a BL főtábla 25 év után, tavaly egy meccses párharcokon könnyebb volt bravúrokat elérni. A Celtic idegenbeli verése és a Dinamo itthoni elitézése után a Molde elleni két remi ért 32 -es főtáblát. Most két jóval gyengébb ellenfél után, a koszovói Prishtina és a litván bajnok Zalgiris után óriási ugrás az elmúlt két évben az EL-ben a végső párharcokig jutó cseh bajnok Slavia Prága.

Itthon kezdeni sem túl jó ómen és látva Slavia rendkívül gyors támadó szekcióját, a kontratámadásaikat a Fradira nagy nyomás fog nehezedni. A Slavia tavaly is főleg az idegenbeli meccsein alapozta meg a továbbjutásait, furcsa, de idegenben eredményesebben szerepeltek és most is erősen benne van a pakliban. A Fradi a hétvégén eléggé indiszponáltan játszott, szenvedés volt a játékát látni és úgy érződött az új játékosok még nem igazán tudtak beilleszkedni a pályán a helyükre. Egy alaposan felforgatott csapat (Vécsei, Csontos a kezdőben) játszott a hétvégén, azóta meg Boli is kiekrült a készülö keretből, ami nem tól sok jót vetít előre.

A Slavia hasít a cseh élvonalban a hétvégén idegenben a Teplice ellen nyertek 3-1 -re Schranz mesterhármasának köszönhetőe, mutatja az erejüket, hogy pihentettek játékosokat, de azért voltak a füvön válogatottak, mint az EB -t megjárt Masopust.

A már említett EL tavaszi menetelés során nyertek idegenben a Leicester ellen 2-0 -ra, A Rangers ellen szintén 2-0 -ra, az Arsenal ellen pedig 1-1 -re futotta. Az utolsó meccsek után a Slavia nagyon energikusnak tűnik, míg a Fradinál zavarodottság érezhető minden téren. Szerintem ez egy sima első meccs lesz, jelentős különbséget érzik a mai napi magyar és cseh bajnok között, a tavaszi EL mintát követve nyerhet a Slavia, bár ne lenne igazam ... Tippem: 0-2

Ferencváros - Slavia Prága: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp