A női tenisz mezőny egy része a héten bevette San Josét ugyanis itt rendeznek egy 500-as tornát. A második fordulóban házi rangadót tartanak ugyanis Danielle Collins és Sloane Stephens csapnak össze. A két lány közel egyidős,de a formájuk annál ellentétesebb.

Sloane az elmúlt másfél évben csak szenved. Sajnos a meglepetés kategóriába tartozott a Garroson és az azt megelőző tornákon mutatott játéka. Azonban ez csak egy apró szívdobbanás volt a formáját látva. Az előző fordulóban McNally olyan luxust engedett meg neki,hogy 4-0-ról visszaengedte a szettbe és így természetesen a meccsbe is. Így mentálisan akkora gödörbe került a honfitársa ahonnan már nem volt visszaút.Ilyen segítségre viszont a következő meccsen nem számíthat.

Ellenfele Danielle viszont bombaformában van az egész évet nézve abszolút pozitív mérleggel bír kemény pályán is. Az utóbbi hetekben salakon szépen formába lendült egy elődöntő és egy tornagyőzelem van a neve mellett. Bár a névsor akiket legyőzött nem túl acélos,de szerintem nem is ez volt a cél hanem a kellő magabiztosság megszerzése és a forma javulás az év utolsó szakaszára.

Már az első fordulóban rendkívül koncentrált volt hiszen a break labdáit maximálisan kihasználta . A mérkőzés elején nem óriási erővel ütött,de a labdáit kiválóan helyezte Collins és az első adogatásaiból sok ingyen pontot gyűjtött. A salak szezon után bizony a lábmunkája is korrektül muzsikál ,látva ezt a meccset rendkívül hasznosnak bizonyult ez az időszak. A fonákjai a meccs második felére üzemi hőfokra kerültek. Szorult szituációkban a már említett olcsó pontok is kisegítették.

Összességében elmondható,hogy nagyon motivált és fokuszált Collins pláne az lesz hiszen honfitársa és kortársa lesz az ellenfele. Fizikálisan szerintem egyértelműen Sloane főlé nő még úgyis,hogy sok meccset játszott júliusban,mert ő inkább megerősödött mintsem kifulladt volna ez idő alatt.

Collins, Danielle - Stephens, Sloane: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp