A Lyon tavaly Rudi Garciaval a 4.helyen végzett a bajnokságban amivel az Európa liga csoportkörébe nyertek belépőt. A csapatot Peter Bosz vette át aki több mint két évet húzott le a Leverkusennél. Idén is nagy versenyfutásba lehetnek a Bajnokok Ligája helyezések egyikéért annak ellenére hogy legnagyobb ászuk játékjogát a Barcelona megszerezte magának így Depay góljai hiányozhatnak igazán, hiányában Slimani és a holland pótlására szerződtetett Dembele kerülhet középpontba. Utóbbival azt gondolom nem lesz problémája idén sem a Lyon támadójátékával, ezt amennyire lehet a felkészülési meccsekből is lelehetett vonni. Hat ilyen meccset játszott a Lyon amelyeken 18(!) gólt vertek. Ezt pedig nem harmadosztályú vagy alacsonyabb ligás csapatok ellen tették hanem ellenfél volt többek között a Porto, Sporting, Villarreal és a Wolfsburg is. A kapott dugók már kicsit aggodalomra adnak okot (12) de a Lyontól ezt a "csak lőjünk eggyel többet mint az ellenfél" stílust már megszokhattuk.

Ellenfelük a Brest tavaly nem valami sikeres szezont tudhatott maga mögött hiszen bár a bennmaradás sikerült, az csak az utolsó fordulóban dőlt el és egy pont híján nagy bajba kerültek. A nyáron nem volt nagy jövés menés a csapatnál így különösebb változásra nem lehet számítani, ismét kiesési gondjaik lehetnek. Perraud és Charbonnier távozott, viszont két védőt illetve az Alkmaar kapusát sikerült megszerezniük. A felkészülési meccsekből lehet hogy hiba következtetni de valamiből szükséges ami viszont elég gázosra sikerült.. Többnyire francia középcsapatokkal játszottak, viszont a néhány nappal ezelőtti Mallorca elleni vereséggel már négy zakót számláltak ezen időszak alatt (1-1-4) és minden meccsen legalább kétszer zörgették meg hálójukat ami nem sok jót sejtet egy Lyon elleni idegenbeli szezonnyitó meccs előtt.

A Brest utoljára 1991-ben tudta legyőzni a Lyont, ez a rossz sorozatuk pedig vélhetően nem ma fog megszakadni. Sima hazai sikert várok, ellenben a Brest is betalálhat amit jó kis oddson lehet megfogni (BTTS+H) de én maradok a biztosnál.

Tipp: 3-1

Lyon - Brest: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp