Augusztusi írásaim sorát az OTP Bank Liga második fordulójának nyitómérkőzésével, a Kisvárda FC - Gyirmót FC párosítással kezdem, melyben minő véletlen, a hazai csapat esélyeire hívnám fel a figyelmet. Nem is igazán azért, mert az aktuális bajnokverő fogadja a döntetlennel nyitó újoncot, ami már önmagában is jó alapot szolgáltat a hazai győzelemre, hanem sokkal inkább azért, mert a bajnokság kezdete előtt, nevezzük XY-nak, azt mondta nekem, hogy ez a mostani csapat az utóbbi évek legerősebb Kisvárdája lesz. Adok XY szavára, mert a fociról alkotott filozófiánk nagyon közel áll egymáshoz, de ezen kijelentését azért nem kis fenntartással fogadtam. Erre mit ad Isten, idegenben megverik a Ferencvárost a Rétköz fővárosának képviselői.

És itt álljunk meg egy polgári szóra! Sokan sokféleképpen, leginkább negatív kritikával illették a Kisvárda edző és játékospolitikáját. Nagyon az elején járunk, tehát nem lehet tudni, hogy a változások pozitív vagy negatív irányba viszik-e a szabolcsiak szekerét, de egy biztos, Supkával az élen sok "FÉK" kikerült ebből a keretből. A Fradi elleni bravúrnak akkor lenne igazán értéke, ha hazai pályán sikerülne hozniuk a 3 pontot Joao Janeiro fiainak. Mivel a csapat gerince érintetlen maradt és a nyári érkezők inkább a támadójátékot hivatottak erősíteni, ezért úgy gondolom, hogy erre jó esélyük van a piros-fehéreknek. A védekezésével az előző szezonban sem volt sok gondja a Várdának, viszont a támadószekció kínlódását sokszor büntetés volt nézni. Ezen javíthat nagyon sokat a július elején szerződtetett bosnyák támadó Jasmin Mesanovic vagy az Ajkától szerződtetett Nagy Mihály Krisztián és akkor még Asaniról nem is beszéltünk.

Szükségük is lesz a hazaiaknak egy kis kreativitásra, mert a vendég Gyirmót edzőjének, Csertői Aurélnak a fő specialitása nem abban rejlik, hogy saját csapatát felépítse, hanem abban hogy az ellenfél játékát elrontsa. Hazai pályán az MTK ellen még csak-csak próbálkoztak a maguk módján támadásokat szövögetni, de a mostani fellépésükön még ennyit sem várok tőlük. Biztos vagyok benne, hogy rápróbálnak rámenni egy 0:0-ás X-re, de megmondom őszintén, hogy az ilyen Ene Cornel szintű játékosokkal erre nem sok esélyük lesz. Kisvárdán sokan fellélegeztek, mikor megtudták, hogy Ene Cornel pontosan a sárga-kékekhez igazol. Rengeteget betlizett a kisvárdai védelemben, elég csak az Újpest elleni MK elődöntőre visszagondolni, ahol a lilák gólja előtt "elájult", tehát távozásával csak stabilabbá vált a hazai csapat védekezése. Hogy a gyirmótiaké gyengült az meg legyen az Ő bajuk.

Valószínű, hogy nem ez a meccs lesz a szezon leglátványosabb, legszórakoztatóbb összecsapása, de itt is 3 pontot adnak a győzelemért, arra pedig sokkal esélyesebbnek tartom a hazai csapatot.

Kisvarda - Gyirmot FC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp