Második forduló a Merkantil Ligában. Az első egész jól sikerült, nagyjából látszanak az erőviszonyok, a csapatok taktikái. Vannak csapatok, amelyek a feljutásért küzdenek majd, és vannak, amelyek a kiesés elkerüléséért. A pályaválasztás ellenére kezdjük a bemutatást a vendég csapattal.

A III. Kerületi TVE nagyon szimpatikus stratégiával építette fel a klubot. Az edző Kemenes Szabolcs, korábbi kiváló kapus, aki mindig egyéniség volt. Ezt az egyéniséget viszi tovább edzőként is. Tavaly az NB3-ban szerepeltek, és az Iváncsa visszalépése miatt a második helyezés ellenére is feljutottak. A harmadosztályt végig dominálták, csak a gólkülönbségek voltak kérdésesek. Idén bizonyosan nem ez lesz az elvárt tőlük. Sok mindent nem lehet kideríteni a csapatról, aki nulláról kezdi. Van egy aktív facebook-oldaluk, illetve egy általam kedvelt blogger, aki a „pörge grundol” blogon szokott beszámolni az aktuális meccsekről. Ezekből nekem az jött le, olyan kép alakult ki, hogy a „3ker”-nél nem szálltak el maguktól, próbálnak bennmaradni és a tavaly megszokott játékukból sem fognak engedni.

Az első forduló meg is mutatta ezt: a Budafok 4-0-ra győzte le őket. Partiban voltak a tavaly még első osztályú ellenfelükkel, de az kíméletlenül kihasználta a hibákat. Ami belefért az nb3-ban, az már nem fér bele itt.

Mostani ellenfelük a milliárdokkal kitömött Szeged lesz, amely viszont már beleszokott a másodosztály brusztolós focijába. Dobos Barna edző kirúgása után indult meg a csapat újbóli stabilizálása, és Dragan Vukmir edzővel idén már szerintem a top5-öt célozták meg. A Békéscsaba ellen parádésan kezdtek: egy brusztolós, védekezős csapat otthonában egy büntetővel tudtak nyerni, bár volt több helyzetük, kapufájuk is.

Mi várható az első szegedi mérkőzésen? Az látszik, hogy a Szeged most egyben van, sokkal jobban, mint tavaly. Akkor bárkitől képesek voltak kikapni. Ilyen most szerintem nem fordulhat elő. A hazai győzelem elvárt. Ennek szorzója viszont nem túl „elegáns”.

A „3ker” továbbra is azt a játékot fogja játszani, mint eddig. Tehát sokkal nyitottabban fognak játszani, mint tette azt a Békéscsaba. Ha ez a tétel igaz, akkor a gólokban fogadásra több értéket látok. A legalább 3 gól szorzója jobb, mint a hazai győzelem. Erre a Szeged egymaga is képes lehet, mivel motivált az első hazai bajnoki miatt, továbbá nem szabad elfelejteni, hogy tavaly pont a III. Kerület ejtette ki őket a Magyar Kupából (1-2). Ezért van bennük egy olyan tüske, ami miatt garantált, hogy nem állnának le akár 2 gólos vezetésnél sem. Emellett a III. Kerületben is látok potenciált a gólszerzésre, aminek indoka, hogy a nyitottabb focit játszó csapat ellen a Szeged megmutatta a felkészülés során, hogy nem tökéletes a védelme. A Pécs hármat rúgott nekik, míg a Kecskemét kettőt. Egyre jó lehet a vendég gárda is.

Szeged - III Keruleti TVE: Gólok száma - Felett/alatt tipp