A döntőhöz érkezett az ATP500-as washingtoni torna ahol az egyik résztvevő óriási meglepetésre került be nevezetesen Maczkenzie Mcdonald akinek ellenfele pedig Jannik Sinner lesz. Az ifjú titán a negyedik amerikait is legyőzheti a tornán amellyel, nem igen kerül be a hazai publikum szívébe,amennyiben a mai mérkőzésen legyőzi Mcdonaldot. A két játékos korábban soha nem találkozott még. A világranglistán pedig óriási különbség van az olasz javára nem véletlenül.

Mackenzie számára hiába hazai torna nem a szíve csücske volt mindezidáig, hiszen egy első körös szereplés volt tőle a maximum. Az amerikainak a döntőig két jelentősebb nevet kellett legyőznie aki említést érdemel. Az első Kyrgios aki csak papíron nagy név hiszen tudjuk,hogy hangulat ember aki képes bárkit legyőzni és éppúgy fordítva is igaz. Az elődöntőben pedig Nishikorit győzte le akit megverni minden volt csak nem dicsőség. A mérkőzés elején a japán sorra ütötte a ki nem kényszerített hibákat,lábmunkája pocsék volt. Később ahogy bemelegedett valamelyest javulta a lábmunkája,de ez kevés volt. Nishikori soha nem az ütőerejéről volt híres ahogy ezen az összecsapáson sem. Mcdonaldról keveset írtam,de azon kívül,hogy van egy jó első adogatása nem láttam azt,hogy itt lenne a helye a döntőben. Második adogatásait viszont a japán is könnyen megtámadta. Ütőereje nem kimagasló. Szeret néha röptézni,de Sinner ellen ha próbálkozni fog felér egy öngóllal hiszen ilyen ütőerővel az olasz ha nem ijed meg esélye sincs. Ütés váltásokkal nem is érdemes próbálkozni,mert lenyomja a pályáról Sinner.

Az olasznak is két komoly ellenfele volt, akik véleményem szerint bármelyike legyőzte volna Mcdolandot. A két honfitársa közül az egyik végérvényesen top játékosok közé sorolható nevezetesen Korda még a másik egy berobbanó tehetség Brooksby. Sinnernek az elődöntőben fejben kellett ott lennie,mert egyértelműen komplexebb játékos. Mentálisan viszont a kulcs helyzetekben összeszedte magát, hiszen az első szett végén három break labdát is hárított valamint a tie breakre is fókuszált maradt. Ilyet ütő erőbéli különbséggel szerintem nem kétséges,hogy akár egy nagyon gyors győzelem is lehet számára a mai találkozó. Lábmunkája pedig híres Janniknak hiszen serdülő korában alpesi síző volt. Nem igazán látom a játék mely elemében lenne gyengébb az olasz hiszen mentálisan is Mcdonald fölé magasodik.

Furcsa egy döntő hiszen az amerikai a tapasztaltabb játékos korából adódóan mégis egyértelműen Sinner a favorit. Nagy tornák és kiélezett találkozók tekintetében viszont az olasz rutinosabb hiába van köztünk jelentős korkülönbség. Sokkal jobb képességekkel rendelkezik Jannik és az amerikai élete első torna döntőjét szerintem fejben sem fogja bírni.

McDonald, Mackenzie - Sinner, Jannik: Játék hendikeppel - Hendikep tipp