Cameron Norrie nem élt a lehetőséggel,(helyette Murray és Broady vett részt) nem indult az ötkarikás játékokon, s mint mondta bármennyire is nagy dolog képviselnie a nemzetét, a jelenlegi helyzetben pontok gyűjtögetésére van szüksége az ATP Touron, ezzel indokolta a döntését. Nos a választás érthető, mindenesetre Atlantaban Kyrgios elverése, Washingtonban Giron kiiktatása után már csomagolhatott a második körben.

Karen Khachanov ezzel szemben nagy boldogságot okozott magának és az oroszoknak, egészen a döntőig menetelt és ezüst éremmel a nyakában távozhatott.

Az orosznak jól sikerült a füves szezon és ez az olimpia is, ám látva az összeteljesítményét és bizonyos mérkőzések hullámzását, mondhatjuk tényelg nagyon kijött a lépés Khachanovnak.

A Tourra való visszatérés más tészta, vissza kell rázódni a hangulatába, kérdés ez mennyire fog sikerülni az orosznak, aki még Olimpiai ködben tapogatózhat.

Ráadásul Norrie amolyan mumus lett ebben az évben Karennek, hiszen salakon a tavasszalk kétszer is elkapta Norrie, és legutóbb a lyoni ATP elődöntőben 6:1,6:1 -el agyabugyálta el.

Norrie nagyon kellemetlen ellenfél, remekül fogad és a két kezes "lapátolásaival" - ami egy kívülállónak furán nézhetnek ki - is remekül tud a labdamenetekben irányítani, fonák oldalról, tenyeressel pedig kiszorítani az ellenfelet.

Norrie sokkal egyenletesebb játékra képes, míg az orosz csapongóbb, vagy megy a szekér vagy tele van hibákkal és akadozik. Most az utóbbira számítok, szerintem a sikeres olimpiai szereplés után kell pár meccs míg visszarázódik Karen, Norrie pedig gyűjtheti az oly hőn áhított pontjait a megszokott ATP környezetben és zsinórban harmadszor is elkaphatja az orosz riválisát.

Norrie, Cameron - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp