A 2021/2022-es szezonban nem először találkozik egymással a két együttes. Pár héttel ezelőtt jászottak egy felkészülési mérkőzést egymás ellen, akkor a 'Gladbach 2-0-ra tudott nyerni a Bayern C ellen.

Mindkét együttes benne volt az idei nagy edzőkeringőben, amit a vendég müncheni alakulat indított el. Sikerült megnyerjék maguknak az előző év ezüstérmesének edzőjét, Nagelsmannt. Az első nyolcból hét együttes is edzőt váltott, egyedül a hetedik Union Berlin ragaszkodik a 'megszokotthoz'

A hazaiak edzője a Dortmundhoz igazolt, így keresni kellett valakit, aki visszavezeti a csapatot a nemzetközi porondra, mivel az Union elvitte az utolsó olyan pozíciót, ami azt ért. Mindenki meglepetésére attól az együttestől jött az utód, amelyiktőlnem várták volna, a Frankfurttól.

Adi Hütterrel sikeresen szerepelt eddig a nyáron az együttes, egyedül a Paderborn ellen szenvedtek vereséget. A kupamérkőzésen a 'Lautern ellen mar döcögött ugyan a szekér, de a továbbjutás meglett végül egy érdekes góllal. Hütter és Nagelsmann eddig hét alkalommal találkozott egymással és 4-2-1-es mérleggel vezet az osztrák Hütter. Most nagy esély van arra, hogy ez változzon, egyértelmű esélyese a találkozónak a címvédő.

A Bayern arra használta a felkészülési talalkozókat, amire való. Feltérképezésre. Négy mérkőzés alatt egy döntetlen, három vereség. Ikszeltek az Ajax ellen, kikaptak a Köln-'Gladbach-Napoli hármastól. A Napoli ellen már javarészt az alapcsapat játszott, de a cserék után az olaszok bedarálták a németeket. A cserejátékosok és kiegészítő emberek nagy része nem üti meg a bajorok szintjét, ez világosan látszik. Ennek fényében érdekes, hogy nem tervez további igazolásokat a Bayern.

Az új edzők és az általuk hozott taktikák még nagyon gyerekcipőben jának, nem nagyon lehet következtetni semmire. Főleg úgy, hogy a bajoroknal az Eb-n szereplő játékosok először a Napoli ellen játszottak két hete.

Azt gondolom, hogy megszenved a címvédő Bayern a Borussia ellen, a 'Gladbach mostanában rendre borsot tud törni a bajor gárda orra alá (kivétel a tavalyi 6-0, illetve két 5-1 a Bayernnek az elmúlt pár évből). Jó mérkőzést várok, de gyengélkedő Bayernt, ezért az a tippem, hogy a hazaiak rúgnak legalább két gólt.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München: Borussia Mönchengladbach által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp