A nyitómérkőzésen azt történt, amit várni lehetett, vagyis megszenvedett a Bayern München együttese a 'Glabdach ellen. Sajnos az elképzelésem nem jött, nem sikerült a második gólt megszerezze a hazai együttes, ami miatt vesztes lett a tippem.

A Bielefeld együttese az előző szezonban épphogy bentmaradt, a tizenötödik helyre értek oda. Egy híján ugyanannyi gólt szereztek, mint a tökutolsó Schalke, viszont a védelemmel nem voltak akkora gondok. Potompénzért leigazolták a Sochaux együttesétől Bryan Lasme-t, aki azonkívül, hogy magas, még gyors is. Sokat várok tőle, bár az is igaz, hogy nem vagyok szakértő, simán lehet, hogy beleszürkül a mezőnybe. Jó igazolásnak tűnik Janni-Luca Serra, aki az előző szezonban a szezon végére belelendült és számolatlanul lőtte a gólokat a Holstein Kiel együttesében. Sikerült megerősíteni a támadójátékot úgy, ahogy az egy ilyen kiscsapattól elvarható.

Mondhatni jól kezdett a Bielefeld a kupában, vagyis eredményesen. Elől is, hátul is. A 3-3-as rendes játékidő után 6-3-ra nyertek a Bayreuth ellen, csak maguknak nehezítették meg a dolgot. Lasme két gólt szerzett és Klos is egészen jól mozgott, Serra kispados volt.

A Freiburg együttese a tavalyi szezonban sokat lőtt, sokat kapott. Amit viszont megfigyeltem, hogy magasabbak a hazaiak játékosai, így egy-egy pontrúgásnál előnyösebb helyzetet tudnak teremteni. Várok fejesgólt a mérkőzésen, főleg hazai oldalról.

Hazai sikert várok, az új szezon okán. Itt most lényegtelen, hogy mi volt tavaly, hogy előrébb végzett a Freiburg, illetve hogy majdnem kiesett a Bielefeld. Meg kell lovagolják azt a dolgot, hogy új szezon kezdődik, tiszta lappal indulnak. Ha sikeresen kezdenék a szezont, az nagy lökést adhatna az elején, a Freiburg után a Fürth ellen játszanak majd. A hetedik fordulóig két nagyon nehéz meccsük lesz, a többitkis szerencsével hozhatják. Ehhez kell a sikeres kezdés.

A tippem az, hogy nyer a Bielefeld és legalább két gólt szerez a hazai együttes.

Arminia Bielefeld - SC Freiburg: Arminia Bielefeld által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp