A Bundesliga 2 után újra találkozik egymással a két együttes, csakhogy mostmár az első osztalyban. Tavaly a Stuttgart, idén a Fürth jutott fel, így pedig egy év kihagyás után találkoznak megint.

Érdekes mérkőzésre van kilátás, hiszen úgy kellene gólt, gólokat szerezzen a hazai együttesnek, hogy a Stuttgart legjobb és leggólerősebb támadójátékosa sérülés miatt nem állhat Matarazzo rendelkezésére. Egyébként nem kevesebb, mint kilenc játékosára nem számíthat a hazaiak edzője, de még így is sokkal erősebb együttessel állnak fel, mint az aktuális ellenfél, a Fürth.

A vendégek semmilyen jelentős igazolást nem hajtottak végre, csupa szabadon igazolható vagy alacsonyabb osztalyú együttestől szereztek olyan játékosokat, akik még ott sem kellettek. Így nagyon nehéz lesz nekik idén, nem kérdés, hogy a bentmaradásért fognak küzdeni, más céljuk nem nagyon lehet. Ha az ellenfelek lekapcsolják Hrgotát, a Fürth leggólerősebb játékosát, akkor kevés gólt fognak szerezni, szerintem szükség lett volna egy-két nevesebb és rutinosabb középpályásra.

A véleményem az, hogy a rengeteg hazai hiányzó ellenére csupa jó (jobb) játékosból áll a Stuttgart, számomra nem kérdés, hogy ezt a találkozót csak elveszíthetik. Érdekes lesz a helyzet, hiszen azt az Al Ghaddiouit írják kezdőnek, aki idén alig játszott, ezeken a találkozókon gólt is alig szerzett. Viszont a kupatalálkozón rúgott Kalajdzic nélkül hatot a Stuttgart, abból egyet vállalt a marokkói, de rajta kívül ott van még Klimowicz, Didavi, Sankoh. A gólszerzéssel akkor nem volt probléma, kivette a részét a középpálya és a védelem is a gólszerzésből. A védelmet nagyon dicsérték, de nem szabad elfelejteni, hogy gyenge ellenfél ellen játszottak.

Ha a hazaiak nem töketlenkedik el a találkozót, akkor sikeresen kell vegyék az első fordulót. Legalább két hazai gólt várok, illetve Stuttgart győzelmet.

VfB Stuttgart - Greuther Fürth: VfB Stuttgart által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp