Azt tudtuk, hogy Lionel Messi nem játszik örökké. és egyszer véget ér a Messi-éra. Örülhetünk, hogy végignézhettük, ami a Barcában alkot. A PSG-ben meg sok sikert neki. Viszont Messi űrt hagyott maga után, aminek van rövid távú és hosszú távú hatása is. Én az anyagiakra, nézőszámok, bevétel, marketing, nem térnék ki, már csak azért sem, mert sok közöm nincs hozzá. Viszont -és ezek is csak gondolatok- sportszakmai okokból nem lesz ez rossz. Ha nincs macska, cincognak az egerek. Az olyan egerek, akik eddig a macska miatt nem jöttek ki a lyukból a fényre. Grizi, Dembélé, meg akiktől többet és többet vártunk. Nem kell minden labdával Messit keresni, Alba másnak is adhat gólpasszt. Messi zseni, de ezerszer hozott rossz döntést, ezerszer adta később a labdát, mint ideális lett volna, mert ő azt (is) nézte, hogy azt majd hogy kapja vissza.

Ha ez a Barca képes lesz csapatként funkcionálni, akkor nem lesz itt baj. Hogy első-második vagy harmadik hely, nekem mindegy, a játék legyen meg.

Depay jó lesz, ha egészséges marad a csapat, szerintem a Barca is jó lesz.

Otthon a nyitómeccsen nem lehet gond. a nézőszám csökkenés nem fog feltűnni, hisz eleve korlát van. A Sociedad meg nem szokott a Camp Nouban vitézkedni, csak így hirtelen átfutva a meccseiket minden szériát tekintve (kupa, bajnokik, barátságos meccset) valami 24 meccsből 24-et a Barcelona nyert otthon. Miről beszélünk?! Egészséges önbizalommal áll majd oda az FCB, és mindenki apait-anyait bele fog adni. Én még a Barca-gálát sem zárom ki.

FC Barcelona - Real Sociedad: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp