Két még nyeretlen csapat összecsapásán a tegnapiakhoz hasonlóan piszok gól gazdag meccset várok. Javítani kell mind az egy pontos Újpestnek mind pedig a Honvédnak akik egyedüli csapatként állnak még pont nélkül az utolsó helyen. Joggal reménykedhetünk hogy egymás ellen tehát ismét kinyílik a gólzsák ahogy a két csapat legutóbbi egymás elleni meccsein is történt. Az utóbbi négy ilyen találkozón ugyanis mindkét fél betalált (2-1, 2-1, 3-2 ,2-2).

A Honvéd meccsit alapjából meghatározta a VAR és az így kiszabott piroslapok. Mind a két meccsen emberhátrányba kerültek ami főleg a nyitófordulóban a Debrecen ellen vetette vissza a csapat teljesítményét. Nagyon jól kezdték azt a meccset, több góllal is vezethettek volna Eppelék, erre egy duplán szerencsétlen kezezés-piros lap kombináció után kaptak egy négyest Dzsudzsiéktól. Emberhátrány ide vagy oda, érthetetlen módon zuhant meg a csapat, a védelem hiányosságai elég erősen kiütköztek a második játékrészben. Az ezt követő MTK elleni 1:0-ás vereség alkalmával pedig Baráth Botondot veszítették el piroslap miatt a védelemből ami még nehezebb helyzetbe hozta őket az Újpest elleni meccs előtt.

A hazaiak egy Puskás akadémia elleni hazai 1:2-es vereséget követően úgy játszottak 2:2-es döntetlent a Debrecen ellen hogy már két góllal is vezettek. Ezt többek között a frissen szerződtetett védő, Diaby korai kiállításának is köszönhették akinek helyettest kell ma találni. Gólokból tehát nincs hiány az UTE meccsein, és tovább erősíti bennem az over gondolatát a néhány nappal ezelőtti Basel elleni csata, ahol simán négyet gurított a svájci csapat viszont a magyar gárdának is voltak ziccerei más kérdés hogy ezek kihasználatlanul maradtak.

Mindét csapat sebezhető hátul, gyengén kezdték a szezont így nagy szükségük lenne már a három egységre amit egy lőtt góllal nehéz lenne behúzni. A meccset este 8kor nyomják amikor már nem lesz az a dög meleg, így ideális idő lesz egy jó meccshez sok góllal.

Tipp: 2-2

Újpest FC - Budapest Honvéd FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp