Elképesztő izgalmas végjátékot hozott a tavalyi szezon a török bajnokságban amikor az utolsó fordulóra maradt a döntés. A Galatasaray a bajnok Besiktassal egyenlő pontszámban végzett, de az egymás elleni mérleg miatt csak az ezüst jutott a csapatnak. Idén újra nekifutnak a bajnoki aranyért vívott küzdelemnek és ennek megfelelően próbáltak még erősíteni az amúgy sem gyenge keretükön. Érkezett a Crystal Palacetól ingyen érkezett van Aanholt illetve a Nelsson / Cicaldau párosért 14M eurót csaptak ki az asztalra, a támadósorba pedig Diagne érkezett a West Bromwichtól.

A szezon elég korán elkezdődött a csapatnak hiszen a PSV -vel a bajnokok ligájában csaptak össze ahol csalódást keltő kettős vereséggel zúgtak ki, viszont ezzel átkerültek az Európa Ligába ahol egy sikeres kör után már a PlayOff körre készülhetnek. Így négy nappal a skót csapat elleni visszavágó után indul a bajnokság is, vélhetően ennek köszönhetően is magasabb kicsit a Galata oddsa, ennek ellenére szerintem kötelező a győzelmük.

Az ellenfél ugyanis egy frissen feljutott csapat a Giresunspor lesz akiknek a teljes kerete nem ér annyit mint mondjuk a vendégek hátsó négyesének értéke. Érdekes koncepciót folytat továbbá a csapat, hiszen a nyáron temérdek közepes képességű játékos érkezett akik közül 6-7 játékost várhatóan a kezdőben is láthatunk majd például ma is az első bajnokin. Ez viszont nem biztos hogy jól fog elsülni, hiszen véleményem szerint jó néhány hétnek elkéne telni ahhoz (és tétmeccset lenyomni), hogy valamennyire összeszokjanak a játékosok. Több mint 15 játékos érkezett... A négy felkészülési meccsen is látható volt már ennek a nyoma amikor is egy gólt tudtak lőni és 8at kaptak (0-1-3).

Szerintem gyengén fog rajtolni az újonc és így hogy az egyik legerősebb csapattal kezdenek sok jóra nem számíthatnak. Akár több gólos vendég győzelmet is eltudok képzelni.

Tipp: 0-3

Giresunspor - Galatasaray A.Ş.: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp