Az NB2 mindig is a brusztolós fociról volt ismert, aminek ékes példája az idei Haladás. Németh Szabolcs edző pályáját már egy ideje figyelemmel kísérem, ő tipikusan ebbe a közegbe született. Mindenhol a defenzív, kevés látványra törekvő focit honosította meg. Persze egy agresszív és kőkemény védőt könnyebb kinevelni, mint egy kreatív játékost előre…

A Haladás idei meccsein látszik már, mi is lesz a terv idén Szombathelyen. Nincs elég kreatív támadó a keretben, így védekeznek, és csak beakad egy-egy kontra. Pécsen nem kaptak gólt, szinte megfojtották a pécsi összeszokott támadójátékot, aztán a Győr ellen én vártam a hasonló felfogásban játszó ellenfél ellen a 0-0-t, ami helyett megkaptuk az 1-1-et. A győriek a góljukat egy véleményes büntetőből szerezték a mérkőzés utolsó pillanataiban. Végül jött az újabb defenzív csoda: Nyíregyházán is kihúzták kapott gól nélkül (0-0). Én ezt mondom, ezt a védekező játék most a legjobb a másodosztályban.

A Békéscsaba támadójátéka nulla. Maga Preisinger Sanya edző ismerte el a Tiszakécske elleni meccset követően. A Szeged ellen esélyük sem volt gólt szerezni, míg a hulladék dorogi és Tiszakécske védelemnek is, két rögzített helyzet és egy kontra végén. Látható, hogy nincs támadójáték Csabán!

A legjobb védelemhez látogat az egyik leggyengébb támadósor. Átutazzák a fél világot a meccsért, a melegben ez egész fárasztó dolog. Bátor tipp, de olyan jó a szorzó, hogy a Csabának nem lőnek gólt, amit egyszerűen nem lehet otthagyni. Ha a sokkal erősebb Pécsnek és Nyíregynek sem sikerült, akkor a csatár nélkül játszó Csabának sem fog. Az odds csodaszép.

Szombathelyi Haladás - Bekescsaba: Bekescsaba által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp