Az első fordulók zajlanak a Cincinnatiben rendezett WTA tornán ahol Ons Jabuer és Anett Kontaveit is összecsapnak. Ezen a mérkőzésen sok finomkodásra nem igen számíthat a publikum.

Kontaveit számára bizakodásra adhatott okot az eastbourne-i torna menetelés azonban azóta mérkőzést sem sikerült nyernie. A múlt héten már az első körben búcsúztatta Pegula. Az alapütéseit szépen meg tudta húzni az észt,de a lábmunkáját kevésnek éreztem. Hosszú labdamenetek alatt rendre hibázott. Később fokozódott,mert próbálta rövidíteni a játékokat kevés sikerrel. Jessica nem a legnagyobb ütőerejű játékosok közé tartozik ennek ellenére sokszor ő tudott támadni és pontokat ütni. Egy-egy jobban eltalált returner könnyen meg tudta zavarni őt az amerikai. Jabuer ütőerejét ismerve ez hatványozottan problémákat fog okozni Kontaveitnek.

Ons a füves szezon óta ismét ráérzett a játék ritmusára, persze az egész szezonjáról elmondható,mert sok ok nem lehet panaszra. A tunéziai múlt heti játékát látva kimondható hogy tartja a már megszokott színvonalat. Az előző heti negyeddöntős meccsén elkövetett rövidzárlat ellenére mondom ezt. A pályán jól mozgott és rendre próbált irányítani szokásához híven. Nagyon pontosan és keményen ütötte a labdáit. Egy kis párhuzamot is vonhatunk hiszen őt is Pegula búcsúztatta a a fenn említett tornán. Ő viszont az amerikai jobb fogadó ütéseit is tudta kontrolálni ellenben az észt nem. Szinte hiba nélkül játszott nagyon sokáig és kézben tartotta meccset.

Összességében elmondható,hogy a Jabuer mozgása könnyedebb,mint az észté. Kissé talán darabos Kontaveit ami az elégtelen lábmunkának tudható be,mert sajnos rendre lemarad a labdákról. Számomra egyértelmű,hogy a labdamenetek alatt a kezdeményezést a tunéziai fogja átvenni és a pokoli tenyereseire jelenleg szerintem nincs válasza Anettnek.

Jabeur, Ons - Kontaveit, Anett: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp