Az előző körben sikerült csodát tenni, a Fradi a toronymagas esélyes Slavia Praha ellen jutott be a BL Play Off körébe, ami azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is (tehát ha nem sikerülne túljutni a YoungBoys-on) az EL csoportkörben találja magát a csapat. Az oddsok alapján megint csodát kéne tennie a zöldeknek, óriási favorit ugyanis a svájci együttes ebben a párharcban... ami szerintem megintcsak sokallás...

A Young Boys győzelmére kínált szorzó 1.50 körül mozog az első meccsre. A Fradi győzelme pedig 6-szoros odds fölött játszható meg... Oké, tény, hogy a svájciaknak azért több esélye lehet a továbbjutásra, de ennyivel véleményem szerint nem jobb csapat. Kicsit átfutottam a neveket, a korábbi meccseket és a számokat.. igazából ebben a Young Boys-ban nincsen egyetlen olyan játékos sem, akitől "rettegni" kéne... na nem mintha, egy komolyabb sztártól kéne, de a lényeg, hogy nem olyan nevekből áll ez a svájci gárda, melyeket olvasva meg kéne, remegjen Botkáék lába... Sőt, továbbmegyek, ahogyan a múltkori sikeres elemzésnél is említettem a Fradival kapcsolatosan, én úgy gondolom, jelenleg a magyar bajnok keretében több olyan játékos van, aki a mérleg nyelve lehet egy-egy ilyen párharc esetén... Elöl Tokmac, Uzuni vagy épp Mmaee is el tud dönteni egy meccset egymaga, de akár a padról beállva a kezdőből kiszoruló Zubkov és Boli is nyerő ember lehet... Bolit egyébként érdemes figyelni, mióta a padra került, minden kapott játékpercében felszántja a pályát! Külön ajánlom a figyelmetekbe a hétvégi, Mezőkövesd elleni gólját az utolsó percekből! De hogy ne csak támadókat említsünk, a középpályán Mak, Somalia vagy Zachariassan kreatív játéka mellett Laiduni munkabírása is figyelemre méltó! És persze a hátsó szekció is külön említést érdemel... kiemelném a visszatérő Kovacevicet, aki szerintem kimagaslik a mezőnyből képességei és játéka alapján, de persze Mmaee és Blazic is stabil pont... és Dibusz is bármikor megmentő lehet egy-egy reflex védéssel..

Úgy gondolom, ez az utóbbi idők egyik legerősebb Ferencvárosa jelenleg, amelynek reálisan van joga ismét reménykedni a BL főtáblában. Ehhez ma megteheti a következő lépést Stöger együttese, de ebbe nem fér bele, hogy 3 vagy több gólt kapjanak... egy szűk vereségnél rosszabb eredmény itt nem születhet. A műfű sem okozhat különösebb gondot, idén már egyszer sikerrel abszolválták ezt a tényezőt... Összességében én egy szoros meccset várok, amit nüanszok dönthetnek el egyik vagy másik oldalra... meglepne, ha 2-nél több gólt nyelne be ma Dibusz.

Young Boys - Ferencváros: Young Boys által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp