A Cincinnatiben zajló 1000-es torna második fordulóban csap össze Jelena Ostapenko és Jennifer Brady. Eddig három alkalommal találkoztak és e tekintetben az amerikai áll jobban,mert 2-1 a javára. Aki szereti a támadó teniszt annak mindenképp érdemes lesz megtekinteni ezt a mérkőzést. Itt finomkodásra és nyesegetésre ne számítson senki. Két agresszív stílusú játékos küzdelme lesz.

Ostapenko szezonjára rápillantva elég különös adatokat láthattunk,mert mérlegüket tekintve salakon ugyanolyan mutatóval rendelkezik,mint Brady. Ami egyértelmű az amerikai számára hízelgő hiszen egy volt Garros bajnokról beszélünk a lett személyében. Jelena legnagyobb gyengeség továbbra is a stabilitás. A eastbourne-i torna győzelem után nem tudta továbbvinni a jó formáját. Ráadásul Wimbledonban minden aljas eszközt is bevetett a sikerért ami ráadásul haszontalan volt. Amennyiben ez nem lett volna elég egy igencsak fájó vereséget szenvedett az olimpia első körében az éppen, hogy pályára visszatérő Vesninától. Majd augusztusban a vesszőfutás tovább folytatódott és Montrealban összesen négy játékot nyerve kapott ki Sinakovától. Pedig még arra se foghatja,hogy hatalmas ütő az ellenfél és esélye se volt irányítani. Rengeteg hiba és borzasztó adogatás szemtanúi lehettünk aki a lett játékát figyelte.

Jennifer kitűnően kezdte a szezont hiszen Grand Slam döntőt játszhatott életében először ami óriási tett. Ezt követte a salak szezon amúgy se az ő terepe,de a teljesítménnyel nem is volt probléma inkább a lábsérülés amely hátráltatta. Az olimpián már játszott,de szerintem nem volt még 100%-os állapotban,mert hiába kapott ki az első körben az augusztust csak e tornán kezdte meg. A hazai torna bemutatkozása viszont kiválóan sikerült,mert rendkívül fókuszáltan játszott. Ékes bizonyítéka egyrészt,hogy az első szettben a legjobb pillanatban szerezte meg a mérkőzés első break labdáit és érvényesítette rögtön, így a szettért adogathatott. Másrészt pedig a tie breaket is megnyerte.

Egyértelműen idén az amerikai jobb formában van és úgy tűnik a sérülés is már csak egy rossz emlék számára. Fontos lesz,hogy ki tudja higgadtabban kezelni a nehéz pillanatokat és a két játékos közül pedig nem vitás,hogy Jennifer sokkal jobb teniszező e tekintetben. Ez viszont kulcs tényező lesz ezen a találkozón.

Ostapenko, Jelena - Brady, Jennifer: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp