A női mezőnyben a harmadik fordulóban elég impozáns párosítás jött össze. Nevezetesen Ashleigh Barty és Victoria Azarenka párharca. Idén már egyszer találkoztak ami rendkívül szürreálisra sikeredett hiszen az elbukott szettekben alig tudott egyik vagy másik játékos gamet nyerni.

Kicsit meglepő volt számomra,hogy az ausztrált mennyire esélynek tarják az irodák,de úgy tűnik az oddsokban a hajnali lelkesedést a fogadók megfordították nem ok nélkül teszem hozzá.

Az ausztrál a mezőnyt végigverve megnyerte Wimbledont és ezzel többszörös Grand Slam bajnoknak mondhatja már magát. Azonban emlékezhetünk,hogy a Garros győzelem után is leeresztett ami egy természetes dolog. Emiatt most se gondolnám,hogy egy teljes hetet lejátszana a US Open előtt. Az hogy Watsont megverte nem mondható erőfitoktatásnak. Egyrészt nem tartom egy top játékosnak másrészt az első szettben dupla break előnyt sikerült elbuknia,de a brit képességeit mutatja hogy ez sem adott elég erőt neki,hogy visszajött a játszmába. Watson adogatásival is sokszor meggyűlt a baja, akkor Azarenka esetében erre hatványozottan számíthat Ashleigh.

A belorusz formáját tekintve még nem tökéletes,de abszolút előrébb jár,mint a mai ellenfele. Montrealban még döcögött a játék,de itt egyenlőre parádés. Szettet sem veszíttet két meccs alatt. Ha kellően fókuszált nehéz egyáltalán megszorongatni is,mert Samsonova ellen a második szettben még Riske ellen az első szettben félelmetesen játszott. Amennyiben ezt a szintet hozza Barty ellen is nem kétséges a mérkőzés kimenetele.

Victoriának a saját játékát kell mindenképp Bartyra erőltetnie. Jó adogatásokkal és pontos labdákkal zavarba hozható. A kellő ütőerő megvan,hogy ő érvényesítse az akaratát ezzel nem lehet probléma. Az ausztrál nyesegetős játékába nem szabad belemennie. Ezért sarkalatos pontja lesz a találkozónak,hogy mennyire enged teret Azarenka arra,hogy kibontakozzon Ashleigh ha ezt meggátolja akkor sikerül legyőznie őt.

Barty, Ashleigh - Azarenka, Victoria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp