Ha a múlt történéseit nézzük, akkor jogos és indokolt a fogadóirodák által kínált odds az OTP Bank Liga keretében megrendezésre kerülő MOL Fehérvár - Kisvárda találkozóra. Viszont a jelen történései alapján nagyon alábecsülik a jelenlegi listavezető esélyeit egy olyan csapat ellen, akik bár szeretnének Magyarország egyik meghatározó klubjává válni, de mint tudjuk a pénz nem tud focizni. Sound barátom erre nagyon szépen rá is világított az elemzésével, tippjében komoly érték rejlik. Én továbbra is egy óvatosabb tippel támadom ezt a találkozót és írásomban a csapatok gólszerzésére hívnám fel a figyelmet.

Az előző szezon kudarca és a nemzetközi szereplés buktája után elkezdtek Székesfehérváron valamit, ami mint a mellékelt ábra is mutatja, rövid távon nem működik. Nálam ez a három edzős irányítás (Szabics-Juhász-Torghelle) a legnagyobb ökörség, ami létezhet a labdarúgásban. Ennek eredménye eddig két soványka 1:1-es döntetlen a Fehérvár oldaláról úgy, hogy a játékoskeretek érték és minőségbeli különbségét zongorázni lehetett volna a mostani vendéglátó oldaláról. Most hazai pályán, kimondva-kimondatlanul kedvenc ellenfelüket fogadják, hisz a szabolcsi kis csapat még pontot sem szerzett a piros-kékek ellen a MOL Arénában, sőt gólt is csak egyet. Ezért is gondolhatja Szabics Imre úgy, hogy ez most egy kiváló alkalom a számukra a 3 pont megszerzésére és olvasva a nyilatkozatokat, hozzászólásokat kicsit nekem az jön le belőlük, hogy Fejér megyében ezt a 3 pontot már el is könyvelték maguknak. Nem mondom hogy ez teljes mértékig elképzelhetetlen, de ahhoz hogy ez realizálódjon a támadósoruknak sokkal hatékonyabban kellene a helyzeteiket értékesíteni és ezzel együtt a védelmüknek is koncentráltabban kellene hárítania az ellenfél támadásait. Én abban bízom, hogy ez a védelem most is belebakizik a meccsbe.

Nagyon elkapta a bajnoki rajtot a Kisvárda, hisz három forduló után már csak Joao Janeiro csapata mondhatja el magáról, hogy 100%-os a mezőnyben. Ettől függetlenül nem kell ezt túl lihegni, mert nem a Kisvárda a legélesebb kés a fiókban, viszont a megszerzett 9 pontjuk azért arra enged következtetni, hogy valamit jól csinálnak a Rétköz fővárosában. Olyan erényeket csillogtatnak mostanában a piros-fehérek, melyet szurkolóik már régen láttak tőlük. Vert helyzetből fordítanak, ha a szükség úgy kívánja egész pályán letámadnak, emberhátrányban sem esnek kétségbe és még lehetne sorolni hosszasan, hogy miben javultak az eddigiekhez képest. A kohézió, ami a mester és csapata között kialakult az eddig gyümölcsöző, viszont a mostani meccs igazi vizsgamunka lesz Joao számára. Most kiderül, hogy ennyi részsiker után mennyire tudja a földön tartani az övéit. Mindenesetre az eddigi sikerek bizonyították, hogy a viszonylag stabil védekezés mellé szükség van a hatékony támadójátékra is. Ebből biztos, hogy most sem fognak engedni a szabolcsiak.

1-1 gól mind a két védelemben benne van, tehát ez egy erős tippnek tekinthető.

MOL Fehérvár - Kisvarda: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp