Mindkét együttesnek van még hová fejlődnie az új edzővel, elég gyenge szezonkezdetet produkáltak.

A Leverkusennél több mérkőzést is törölni kellett a nyáron, így csak két talalkozó maradt, amit értékelhető ellenfél ellen játszottak. Az Utrecht valósággal átgázolt a németeken, hazai pályán 0-0-ás félidő után 5-1-re nyertek a hollandok. Ezt megelőzően a Freiburggal játszottak egy gól nélküli mérkőzést.

Sem a kupa, sem a bajnoki nyitány nem úgy sikerült, ahogyan az elvárható lett volna. A Lokomotive Leipzig együttese ellen annyit adtak ki magukból, ami a magabiztos győzelemhez kellett. Az Union Berlin ellen már kicsit jobban játszottak, de pocsék volt a helyzetkihasználás. Sokkal könnyebb dolguk ma sem lesz.

A Gladbachnál is trénerváltás volt a nyáron. Náluk jobban sikerült a felkészülés, de a kupamérkőzés pont olyan volt, mint a mai ellenfél mérkőzése: annyit adtak ki a fiúk, ami ahhoz kellett, hogy biztosan továbbjussanak. Ezt követően a múlt héten a Bayern volt az ellenfél, és 1-1-re vegeztek ugyanúgy, mint az aktuális ellenfél. Jobb volt a Bayern, de nem talált fogást a Gladbachon.

Az első négybe várhatóan maximum az egyikük fog tudni bekerülni, fontos lesz, hogy mit játszanak egymás ellen. Sok a sérült a hazaiaknal, viszont vannak maródiak a vendég oldalon is. Alario, Bellarabi, Tapsoba, Fosuh-Mensah, míg a masik oldalt Doucouré, Embolo és Koné sem léphet pályára.

Ezen a találkozón a két fél kiegyenlített küzdelmét várom, ahol a kapusok egy percig sem unatkoznak majd. A 2-2-től kezdve a 3-1-ig bármit el tudok képzelni, ideje lenne most már úgy játszanak, ahogyan tudnak.

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach: Gólok száma - Felett/alatt tipp