Elérkeztünk a Cincinnatiben zajló ATP1000-es torna elődöntőihez. Két olyan fiatal játékos összecsapása lesz akikről az elkövetkező években a GS tornák szólhatnak. Nevezetesen Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas. Már eddig is 8 alkalommal találkoztak és 6-2 arányban Tsitspas vezet.

Vajon tényleg ennyire domináns lenne ezúttal is a görög?A rövid válasz az ,hogy kétlem.

Emlékezhetünk,hogy nem is oly régen a Garroson óriási csatában egy 5 szettes küzdelemben győzte le Stefanos a németet. Akkor ugye az egész salak szezon Tsitsipasról és Nadalról szólt. A görög eljutott a döntőig ahol volt esélye a győzelemre,de Djokovic megfordította azt a találkozót. Ezt követően fordult a kocka igazán,mert innentől kezdve Stefanos leeresztett. Egyik fiaskó követte a másikat. Tiafoétól Wimbledonban majd Krajinovictól Hamburgban az olimpián pedig Humbert ellen kapott ki.

Zverev viszont rettentő komolyan és elszántan vetette bele magát az olimpiába ahol feltett szándéka volt az éremszerzés,mert Németországért harcolt. Azzal,hogy legyőzte Djokovicot olyan mentális erőt adott számára,hogy a döntő sétagalopp volt. Ez a lendület megmaradt,mert ez idáig szettet sem veszített. Ruud elleni mérkőzésen is hosszan és keményen ütötte a tenyereseket és a fonákokat egyaránt. Rendkívül dinamikusan mozgott végig a pályán. Tenyeres keresztjei adták a mérkőzés igazi pikantériáját. Első szervái mögött pedig nem veszített pontot az első szettben ami szenzációs. Tsitsipas ellen is kulcs tényező lesz a jó adogatás,mert ő is nagy szerváló.

A görögnek viszont annál kalandosabb volt a negyeddöntős mérkőzése,mert két meccslabdája is volt fogadóként a második szettben,de nem tudott élni az eséllyel. Többször próbálta rövidíteni a labdákat,amiből az következik,hogy fizikálisan nincs rendben. Stefanos legnagyobb erőssége egyértelműen az egykezes fonákja. Azonban a negyeddöntőben sokat rontott erről az oldalról,e fegyvere nélkül pedig nem lesz esélye Zverev ellen. Így vagy hibázik fonákkal vagy elbizonytalanodik és teret enged a németnek az irányításra. Kettejük párharcában egy meccset vagy egy szettet mindig az nyert aki dominálni tud.

Jelenlegi játékukat és önbizalmukat tekintve szerintem Alexander lesz ott a fináléban.

Zverev, Alexander - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp