A harmadik vonalból feljutó III.Kerületnek négy forduló kellett míg megszokták az osztályváltás hangulatát és Tiszakécskéről egy 2-1 -es sikerrel felmarkolhatták a három pontot. Egy újoncnál létkérdés, hogy mikor kapja el a ritmust, mert ilyenkor félő, hogy már a bajnokság elején szakadéknyi lemaradást halmoznak fel. Az óbudaiak fokozatosan fejlődtek a kiütéses Budafok és Szeged elleni, már-már törvényszerű zakók után (0-4 és 0-3), a Dorog ellen már jóval szervezettebb alakulatot láthattak Kemenes Szabolcsék, Tiszakécskén pedig az említett siker is összejött. Kemeneséknek látniuk kell elsősorban a védekezést kellett ráncba szedni, alap a védelem biztos lábakon állása, a fejlődési tendencia számokban is látható volt szépen, 4, majd 3, 2 és végül csupán egy bekapott gól.

Hazai környezetben fogadhatják a Szombathelyi Haladást. A Németh Szabolcs vezette vasiak odahaza legutóbb elkapták a fonalat, de ez tavaly is jellemző volt rájuk, hogy a Rohonczi úton szerezték a pontjaik javár, idegenben pedig egy sokkal védekezősebb, az egy pontot is megbecsülő zöld mezes csapat futott ki a pályára. Az idén 11 fellépésük volt idegenben az NBII -ben hat alkalommal gólra sem voltak képesek, kétszer egy gólig futotta és háromszor szaladt meg két rúgott gólig a Hali szekere.

Látva a III. Kerület futballját és azt, hogy csak beton védekezéssel érhetnek el sikert ebben az osztályban, ma egy kemény, főleg mezőny csatát hozó kilencven percet láthatnak a Duna budai oldalán a nézők. A Haladás örülni fog, ha egy helyzetét valahogyan bepréseli, kérdés ez mire lesz elég a lelkes fővárosiakkal szemben, akik a múlt héten ráéreztek a győzelem ízére. Tippem: 1-1 vagy 0-1

III Keruleti TVE - Szombathelyi Haladás: Szombathelyi Haladás által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp