A hétközi Szuperkupában kiadta magából a Bayern München azt, ami a 'Gladbach ellen a csapatban maradt. Remélhetőleg nem lőtték ki magukat teljesen és a mai mérkőzésen is eredményes focit fognak játszani.

A Köln együttese Dárdai Hertháját verte a múlthéten, sima 3-1-es győzelmet aratva. Bevallom, fordított eredményt vártam, még most sem igazán értem, hogyan nyerhetett ez a Köln a Hertha ellen. Azt gondolom erősítésre szorul ez a Köln, mert a jelenlegi keretet látva simán a bentmaradásért fognak küzdeni, több nem hiszem, hogy lenne bennük. Szerencséjükre akad még egy-két gyenge együttes, illetve így a szezon elején még gyengélkedő.

A Bayernnél ismét téma lett Lewandowski távozása, a hírek szerint már közölte távozási szándékát a csapattal. Új kihívásra vágyik, és ha valóban így lesz, akkor sürgősen kell valaki a lengyel helyére. Addig azonban sok más játékossal szemben ő edz, nem hisztizik, ugyanolyan mentalitással játszik, mint eddig. Ez meglátszott a Dortmund ellen is, ahol két gólt szerzett.

Az első fordulóban a Bayern nem tudott nyerni a Gladbach ellen, be kellett érjék az egy ponttal. Nagyon az elején vagyunk és már csak egy 100%-os csapat van, ezért akkor sem történne semmi, ha itt sem tudna nyerni a bajor klub, de az óriási blama lenne. Legutóbbi hét bajnokijukat nyerte a Bayern, viszont a nyári felkészülésit nyerte a Köln a szedett-vedett bajnok ellen.

Szerintem sok jóra nem számíthat a Köln, főleg annak fényében, hogy a múlthéten a címvédő sok helyzetet elpuskázott és nem jött a győztes gól. Amíg a lengyel a csapatnál van (már ha megy), addig szerintem garantált a sok gól, csekely esélyt látok arra, hogy itt ne legyen hazai gólzáporos győzelem.

Bayern München - 1. FC Köln: Bayern München által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp