Ez a párharc rendre megvicceli a fogadókat az utóbbi években, hiszen általában a Chelsea győzelmét favorizáljuk de mégis az Ágyúsok szoktak ebből jobban kijönni. Bármennyire is hihetetlen a legutóbbi négy ilyen meccsen nem tudott győzni a Chelsea, sőt az utolsó hármat el is bukták (2-1, 3-1, 1-0) annak ellenére hogy mindig az Arsenal előtt végeznek a végelszámolásnál.

Most viszont talán még nagyobb szakadék tátong a két csapat játékereje között. Az Arsenal botrányosan gyengén szerepelt a frissen feljutó Brentford ellen és kaptak ki 2:0-ra. A csapat nem bírja el azt hogy legjobbjait nélkülözni kell, tipikus középcsapat lett belőlük és még abban sem vagyok biztos hogy ha Lacazette, Odegaard és Aubameyang visszatérnek akkor jelentős változás lépne életbe Arteta csapatának játékába.

A Kékek ezzel szemben brutálisan jó formában vannak és önbizalomtól duzzadnak. Utóbbi nem meglepetés hiszen talán egy poszton volt egy kicsit gyengébb a csapat, a befejező csatár poszton ahova sikerült most megszerezniük az Intertől Lukakut, ezzel pedig még brutálisabb lehet a Chelsea. Kérdés a belgának mennyi idő kell majd a beilleszkedéshez, hiszen ez lehet az első tétmeccse a csapatban, az előzetes hírek szerint a kezdőbe kaphat szerepet. Behúzták a szuperkupát a Villarreal ellenében, majd a bajnokságban egy magabiztos három gólos sikerrel kezdtek a Crystal Palace elleni hazai találkozón.

Az Arsenal játékában óriási előrelépés kéne hogy megszorongathassák Tucheléket, ezt ennyi hiányzóval én nem érzem bennük így 1-2 gólos vendég győzelmet tippelek.

Tipp: 1-2

Arsenal - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp