A litván bajnokság lassan a hajrához közeledik, ezért minden pontnak jelentősége van. Ami viszont borítékolható, hogy az egyik kieső biztosan megvan, az FK Nevezis személyében.

24 forduló alatt sikerült 9 pontot összehozzanak a vendégek úgy, hogy 2-3-19-es mérleget tudhatnak a magukénak. A legkevesebb gólt rúgták, tizenegyet és a második legtöbbet kapták, ötvenkettőt. Hátrányuk ugyan tizenhárom pont a biztos bent maradást jelentő nyolcadik helytől, de sokkal gyengébb a statisztikájuk, mint az előtte álloknak. Matematikai esélyük maradt csak.

A Nevezis együttese idén jutott fel a legmagasabb osztályba, de nagy valószínűséggel jövőre már újra a második vonalban szerepelhetnek.

A Suduva együttese vezeti ugyan a litván bajnokságot, de a címvédő Zalgiris hárommal kevesebb mérkőzést játszott. Az öt pont előny így nem annyira sok, könnyen lehet belőle mínusz négy.

Évek óta a Suduva és a Zalgiris között dől el a bajnoki cím, idén is ez várható. Az eddigiek alapján nagyobb esélye van a Zalgirisnak, ezért a kötelezőket hoznia kell a Suduvának, és majd az egymás ellenit nyerni. Az együttes kiesett a konferencialigából, így már csak a hazai két frontra kell figyeljen, ahol szintén a Zalgiris lesz az ellenfél a Litván Kupa negyeddöntőjében.

A két együttes között negyven pont van, az idei három egymás elleni mérkőzésből mind a hármat a Suduva nyerte, 1-0, 2-0 és 2-0-ra. Ma gyakorlatilag annyi gólt kell rúgjanak a tipp zöldüléséhez, mint a másik három találkozón együtt, viszont erősebb csapatoknak is rúgtak mostanában hármat. Csapatként nagyon egyben vannak, a 38 gólon tizenhárom játékos osztozik.

A 2-0-tól kezdve a 6 vagy 7-0-ig bármi lehet a vége, minden attól függ, hogy mikor talál be először a hazai együttes.

Sūduva Marijampolė - FK Nevėžis: Sūduva Marijampolė által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp