Ahogy a Levantét elnézem, az alsó ház teteje a cél. Ez a klub a Ballesteros-féle botrány után egész komoly kis középcsapat lett, mostanság már nincsenek kiesési gondok, tényleg nagyon stabilan maradt benn, az előző idény végén is fűnek-fának adták el a meccseket, de belefért.

Alapvetően nem egy fiatal csapat, de erre még tettek egy lapáttal, amikor idehozták Soldadót, már egy igazi öregfiúk csapatot ki tudnának állítani. Ennek a Levantének picit is meghatározó 23 éven aluli játékosa nincs. Érdekes kis koncepció, de egyelőre működik. Az megint más kérdés, hogy előbb-utóbb fiatalítani kell.

Ami viszont nem kérdés, hogy ezek a srácok, ezek a veteránok összekapják magukat a Real Madrid ellen. Képes korrekt, felállt védelem elleni játékra a Levante, képes kellemes kontrákat vezetni, Moralesben, Martiban még megvan a sebesség, lendületből meg mondjuk ha Alabát nem is verik oda, azért egy Nachót igen. Otthon a Levante nem szokott megijedni senkitől, most sem fognak. Jó kérdés, Bale-nek és Hazard-nak mennyi kedve lesz védekezni? Nem biztos, hogy sok. Meg alapvetően a Levantében van foci, van jó 60-70 perc. Összeszokott kis csapat ez, mégha nem is fiatal. Vannak jó pontrúgók, akár Morales, akár Bardhi, szóval simán magam előtt a hazai gólt. De látom a Madrid dugóját is. Ha Hazard-ék nem szereznek gólt, amit amúgy kétlek, egy fáradt Coke ellen mondjuk a Real mestere be tud cserélni egy Viniciust, hát az nem igazán fair play. Egy friss Vini JR vagy Rodrygo egy fáradt veterán Coke ellen, ahogy mondani szokás, miss match...

Amit én várok, egy picit régimódi foci. Nem durva, hagyják majd játszani egymást, és a jobb csapat több gólt lő, ez meg egyelőre a Real Madrid. Viszont a Levante is bizonyítja, hogy bajnokság szinten számolni kell vele. Morelesék a szezon második felére fognak elfáradni, leengedni, most még van bennük kraft.

Levante - Real Madrid: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp