Lucas Pouille 2017 -ben még megnyerte a budapesti ATP tornát is, azonban a 2020 -as leállás nála iszonyat visszaesést okozott, Tavaly három vesztes meccset játszott le, egyet az ATP Touron, kettőt meg a show jellegű Ultimate Tennis Showdown keretein belül.

Teljesen kikerült az éltenisz vérkeringéséből, s innen visszajönni mindig melós feladat, újra végig küzdenie magát az embernek a lépcsőfokokon. A selejtezőben két jelenleg 300 -on kívüli rivális ellen is alaposan megszenvedett, amit persze főleg a saját labilitásának köszönhetett, de Darian King és Noah Rubin ellen is megfordította valahogyan a meccsét, és ebben az ellen izgulása is belejátszott.

A főtáblán már egy vén róka, a rendkívül rutinos és torna igazgatóként is szereplő Feliciano Lopez érkezik szembe. Normál esetben is veszélyes ellenfél a nyesett szerváival, háló, röpte játékával Feli Lopez, de a jelenlegi Pouille számára szinte biztos, hogy kellemetlen perceket fog okozni.

Lopez Washingtonban underdogként kapott ki Kudlatól három szettben, majd a torontói Mastersen, a kvaliban egy kört ment Cressy ellen, ugyancsak esélytelenebbként Nishioka ellen kikapott, majd egy újabb esélyt kapva a főtáblán Lloyd Harris állta útját. Ezelkk a riválisok jó passzban vannak határozottan, Pouilleról viszont ez nem mondható el. Lopez számára itt a reális alkalom, hogy elkezdje nyerni a meccseket, a francia ellenfelét bőven el tudja kapni, a sajátos nyesegetős stílusával kiindegelheti Pouillet, akinek még kell a folyamatos verseny és meccsterhelés ahhoz, hogy újra a régi önmagához visszatérhessen.

Pouille, Lucas - Lopez, Feliciano: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp