Tovább robog a mezőny a US Open felvezető tornákra,jelen esetben Winston Salembe. Az első körben csap össze Emil Ruusuvuori és Denis Kudla. A finn eredetileg Moutettel játszott volna,de a francia visszalépett ami inkább hátrány számára ismerve Moutet ütőerejét.

Kudlának jót tett a füves szezon,mert újra formába tudott lendülni ami kihatott a további tornákon nyújtott teljesítményére is. Másrészt az adogatásai is összeálltak hiszen Washingtonban negyeddöntőzött. A mai mérkőzésen szüksége lesz a precíz szervákra,mert meglátásom szerint döntő tényező lesz a kimenetelt illetően. Az amerikai nem olyan magas ezért elég könnyedén mozog a pályán valamint nem ijed meg ha épp fonákkal kell ütni egy labdát.

Ruusuvuori egy három éve még a programjában nagyon erőltette a salakos tornákat azonban rájött,hogy nem az ő terepe. A sok mozgásos vörös borítás és a rengeteg lábmunka pedig előnyére válna,mert lenne miben fejlődnie. Az tény,hogy hatalmas tenyeresei vannak,de ebben kimerül a repertoár. Sokszor farol ki tenyeresre minden áron annyira nincs fonákja. Emil egyik legnagyobb gyengesége az elmúlt tornákon egyértelműen az adogatásai,mert nagyon gyenge százalékban nyeri a pontokat a második szervánál. Olyan elképesztő számokat produkál ami ezen a szinten meglepő,mert mindössze 40% vagy az alatt is képes nyernie a pontokat egy-egy találkozón második adogatásból. Sokszor első adogatásai is hullámzóak,mert itt nagy kilengések vannak.

Kudla ügyesen tudja variálni a játékot ami biztos nem fog ízleni a finnek tekintve,hogy elég egy síkú a játéka. Az elmúlt tornák tanulsága alapján kulcs fontosságú az adogatások sikeressége amiben egyértelműen Denis áll jobban és ezen a gyors borításon a mérkőzésről dönthet. Az amerikai ráadásul hazai pályán játszik.

Ruusuvuori, Emil - Kudla, Denis: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp