Amilyen formában vagyok az AH-s tippekkel, tutira pushra jön ki, de megpróbálom. Szóval Getafe-Sevilla, első hallásra, első blikkre egyből a lapok ugranak be tippként, amire sajnos a guru nevű játékban nem lehet írni. Így maradnak a gólok, amiből a lapokkal ellentétben nem sokat várok. A Getafe egy mészáros együttes, igazi tuskók, favágók, kevés a pengés játékos. Aki volt, tavaly Kuba, nem is tudott mit csinálni ebben a csapatban, idegen testként mozgott. Viszont ezt az együttes a mesterük, Bordalás otthagyta. Bordalás egy kiesőjelölt Getafét juttatott EL-be, viszont Bordalás már a Valenciát edzi, így Michel 'dolga' hogy a Getát megint pokolba vigye. Már az előző idényben is rezgett a léc, megcsókolta a kiesés múzsája a Getát, de még visszatáncolt. Kreátor nem érkezett, Michel kevésbé tud jól motiválni, mint Bordalás, kevésbé karakteres. A Geta az első körben egy egész meccset játszott le a Valencia ellen emberelőnyben, és nem lőtt gólt. A Valenciának... Hát akkor a Sevillának fog?! Dehogy fog. Az Atleti mellett a Sevilla védekezése a legjobb a ligában, egy ilyen nagyon sablonos erőfocit produkáló Geta ellen gyerekjáték Koundééknak a meccset nullára lehozni.

Ugyanakkor az első körben a Sevillától sem voltam elájulva. A Rayo elleni 3-0, mint végeredmény szép, de maga a játék nem volt szép. Unalmas tili-toli a semleges területen, pedig a Sevilla is 75 percet emberelőnyben játszott a Rayo ellen. Papu és Lamela varázsolt hullámokat az állóvízbe, igen ám, de ma a Sevillának is nehezebb dolga lesz, mert a Rayo kevés dologhoz ért, de az ellenfél focijának rombolásához igen.

A Sevilla nem igazán pörgött csapat szinten a Rayo ellen, pedig az ember azt hitte volna, hogy végre közönség előtt egy újonc ellen, amely emberhátrányban van, nekiesnek. Mondom, a 3-0 rendben van, de a Sevilla célfocit játszott, és ha Lope nem hozza be Lamelát, marad is az 1-0. Főleg Jordán volt übergyenge, alig volt jó passza, kulcspasszai szinte mind rosszak voltak, márpedig a Geta ellen az alibi max az ikszhez elég. Nem várok látványos meccset, inkább lapokat, mint gólokat. Ebben a párosításban az utsó 8 meccsből 7 úgy ment le, hogy minimum az egyik fél gólképtelen maradt. Ebből is látszik, ez a párharc a közelmúltban sem a gólokról szólt.

(Még zárójelben annyit, hogy a Sevillánál a múlt heti kezdőben a támadó Idrissi nagyon impulzív volt, sárgát is összeszedett magának, ha elképzelem, hogy most mondjuk egy Djené -Damián Suarez duó várja őt a másik oldalon, az 100% sárga lap ebből a trióból minimum két játékosnak, és nem zárom ki, hogy piros lapig idegesítik egymást és magukat a srácok)

Getafe - Sevilla: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp