A szám a 12. Ennyi meccset játszott a két csapat egymás ellen zsinórban úgy, hogy minimum egyszer mindkét fél betalált. Ebben a tizenkettőben volt két Copa del Rey meccs és 10 bajnoki. Utolsó három H2H mérkőzésük remivel ért véget, de a gólok ott sem maradtak el. Én abban bízom, hogy a széria folytatódik.

Ha a Valencia-Alavés találkozókat nézzük, tehát a meccseket a Mestallából, akkor ilyen végeredméyneket látunk időben visszafelé:

1-1

2-1

3-1

3-1

2-1

2-1

Az Alavés tehát általában kap egy pofont, de rendre betalál egyszer. Nem többször, de egyszer igen. Néztem az Alavés Madrid elleni meccsét a nyitókörből, annyira nem festett tragikusan vitóriai csapat. Az látszik, hogy idén is egy kemény, fizikális foci az alap, főleg kontrákból, pontrúgásokból lesznek eredményesek, és valahol a kiesést jelentő vonal körül táncolnak majd.

Ami a Valenciát illeti, jó kis sorsolást kapott. Nem azért, mert top csapat a Granada meg a Geta, és az Alavés sem, de ha azt nézzük, hogy mondjuk a LaLiga mezőnyében keménységet, alattomosságot tekintve melyik a top5 csapat, e három tuti benne van.

A Túria-parti csapat a Getát emberhátrányban verte 1-0-ra, Soler pofozott a kapuba egy büntetőt, amit megtett a Granada ellen is, ott a tizenegyes egy ponthoz volt elég. Nem nézett ki tragikusan a Valencia, de ebben a csapatban kódolva van a hiba. Gabriel Paulistának is voltak hajmeresztő megoldásai, pedig itt aztán neki kéne lenni a stabilitás szobrának, de na, ezért szeretjük a Valenciát. Meg azért, mert nincs Valencia meccs piros lap vagy büntető nélkül...

Aggasztó lehet, hogy Guedes és Gomez sincs kirobbanó formában, de ha akcióból nem lőnek gólt, majd lőnek állítottból.

Érdekes dolog ez, mert ha az ember ránéz a meccsre, első blikkre igazából az under ugrik be. Viszont akik követik a ligát, tudják, milyen csapat ez a Valencia, hátul a hiba mindig benne van, szóval egyszer megvillannak Joseluék, de ugyanez igaz a Valenciára támadásban, minimum egy góllal végződő akció biztosan lesz, vagy egy kiharcolt büntető. Ráadásul a vendégeknél Duarte eltiltott lesz, Navarro meg egyébként sem villámgyors játékos a másik szélen, szóval a vítóriai csapatot a szélen lehet megbontani, és ott kell majd a védelem mögé kerülni. A tengelyben az a Laguardia-Lejeune-Pina védekező trió na az elég masszív, sűrű massza, de a széleken az Alavés bontható.

Underes meccsnek tűnik, de nem véletlen az, hogy 12 bajnoki óta kettejük meccsén jön a btts. Egy-egy dugónak most is jönnie kell!

Valencia - Alavés: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp