A clevelandi tornán versenyben lévő mezőnyt tekintve jóval erősebb,mint a chicagoi. Az elődöntőben csap össze Magda Linette és Irina Begu. Eddig három alkalommal találkoztak és minduntalan a lengyel került ki győztesen. Ez semmiképp sem bíztató előjel a román számára.

Begu világ életébe salak játékos volt emiatt is érdekes,hogy tavaly és idén is egyre többször kikacsintgat a kemény pálya felé. Olyannyira,hogy idén hatványozottan többet játszott a gyors felületen. Ennek fő oka meglátásom szerint,hogy ő se lesz már fiatalabb hiszen 31 éves. Azt ne feledjük,hogy nem egyszerű váltania emiatt is lehet,hogy Challengeren is játszott tavaly Kairóban vagy hogy március után Cincinnatiben próbálkozott ahol rögtön ki is kapott ezen a borításon. Így az általa elért elődöntő hatalmas eredmény. Három találkozót nyert meg, mégse lehet azt mondani,hogy ma esélye lenne. Ha sorba vesszük az általa legyőzötteket letisztul a kép miért esélytelen. Alexandrova óriási lejtmenetben van hiszen minden jött mentől kikap. Hercog salak specialista amire még biccent az ember,hogy szép teljesítmény. Sasnovich meccsen látottak inkább arról győztek meg,hogy a fehérorosz az összes patront előtte Podoroska ellen. Sokáig 0 nyerővel állt,ömlöttek a ki nem kényszerített hibák,mert egyszerű nem bírta fizikálisan a mérkőzést.

A lengyel lány maximálisan kemény pályás specialista. Ő sem lehet maradéktalanul elégedett,mert bár korán elkezdte a kemény pályás szezon második szakaszát beleszaladt egy két váratlan vereségbe. Kasatkina ellen meccsen viszont kifejezetten bíztató volt a játéka. A mérkőzés elején gondba került,de annyira könnyedén ütötte a labdákat és megfelelő ütemben váltott sebességet,hogy öröm volt nézni. Pillanatok alatt tudott kontrázni és váltott át védekezésből támadásba.

A románnak akkor lesz esélye ha hibátlanul játszik amihez fizikálisan nem elég felkészült. Hiszen ehhez végig tudnia kellene tartani a tempót és reagálni a ritmusváltásra. Magabiztos Linette sikert várok.

Linette, Magda - Begu, Irina-Camelia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp