A winston salemi tornán két meglepetés elődöntős vív csatát életük első ATP torna döntőjéért. Nevezetesen Ilya Ivashka és Emil Ruusuvuori küzd meg egymással. Óriási lehetőség ez mindkettőjük számára.

A fehérorosz elég későn érő típus hiszen 27 éves már és eddig a komoly sikerek elkerülték. Azonban Wawrinka óta tudjuk,hogy soha nem késő berobbanni. Alapvetően világ életébe kemény pályás specialistának vallhatta magát Ivansha. Nem igen merészkedett ki erről a területről. Idén viszont a helyzet megváltozott,mert a rengeteg lábmunka megtette a hatását hiszen salakon soha nem látott mutatókat villantott. Münchenben elődöntőzött,Nadaltól salakon szettet lopott ez mind azt erősíti,hogy nagyn elkapta a fonalat. Ennek eredményét természetesen a gyors pályán is tudta kamatoztatni. Wimbledonban három kört ment ahol csak a későbbi döntős Berrettini állította meg amiért nincs mit szégyenkeznie. Majd megverte Dimitrovot és Monfilst is. (A boszorkányok itt Salemben) olyan energiákat adtak Ilyának amivel elképesztő menetelésbe kezdett. Az hogy elődöntős egy szép eredmény,de milyen bődületes névsoron vezetett át az útja hiszen Cilic,Struff,Cerrano Busta mind olyan játékosok ha valaki azt mondja,hogy ez a US Open a legjobb 32-től nézve a legyőzött ellenfelek nevei elhinnénk. E három találkozó alatt ráadásul egyetlen egy szettet veszített. Cerrano Bustának konkrétan egyetlen egy break labdája sem volt.

Emil is igazi keményvonalas gyors borítású játékos. A komfort zónájából nem szokott kilépni. Az adogató játéka sokszor sebezhető ez Gasquet ellen is megmutatkozott.

Az eheti játékuk alapján adogatásban óriási különbség van a két játékos között. Ez akkora hendikep amellyel nem lehet meccset nyerni. Lábmunkában pedig nincs előnye a finnek ami győzelmet érne. A fehérorosz két szettes sikere is benne.

Ivashka, Ilya - Ruusuvuori, Emil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp