Mindkét együttes gyengén kezdte a szezont, de a vendégek részéről nagyobb meglepetés ez. Na, nem az, hogy csak egy pontjuk van, hanem például az eredmény a legutóbbi találkozón.

Az első forduló Bayern elleni 1-1 után a második fordulóban sima, 0-4 a Leverkusen ellen. Kihagytak egy tizenegyest is Stindl révén, de egyébként a helyzetkihasználásuknak köszönhették a sima vereséget.

Az Union Berlin az utolsó selejtező körben kiharcolta az Európai Konferencia Liga csoportkörébe jutást, így az idei szezonban a nemzetközi kupában szerepelhet az együttes. A klubnál kijelentették, hogy a bajnokság élvez elsőbbséget, ez látható is volt a visszavágón. Finoman szólva sem erőltették a játékot, rápihentek erre a mérkőzésre.

A bajnokikat, kupamérkőzést és a selejtezőmérkőzést is összevetve nem teljesítenek rosszul, annyit adtak eddig ki magukból, ami szükséges volt. Leszámítva a 4-0-ás KuPS elleni győzelmet.

A hazaiaknal egy sor játékos érkezett és távozott, szabadonigazolhatóként vagy kölcsönbe. A Liverpooltól érkezett Taiwo nagy erősítés lehet a fővárosiaknak, már négy gólt szerzett tétmérkőzésen az újszezonban. A Gladbach együttesénél a napokban felvetődött a hír, hogy Gintert vinné a Bayern, valamikor a jövőben. Az új edzővel kérdéses, hogy mikor fog magára találni a vendégek csapata, de ideje lenne, mert könnyen rossz helyzetben találhatják magukat.

Nyílt mérkőzést várok, sok helyzettel és gólokkal. Mindkét csapattól várok egy-egy gólt, bár szerintem jöhet több is. Legutóbbi találkozóikón négyből háromszor megvolt a gólváltás, ma is jó esély van erre.

1. FC Union Berlin - Borussia Mönchengladbach: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp