Egyértelműen a Gyirmót tűnik a leggyengébb társulatnak az idei magyar első osztályú pontvadászatban. Csertői Aurél együttese, elcsípte a második feljutó helyet az elmúlt szezonban a másodosztályban, a 20 csapatos küzdelmek során. Az élvonal azonban más tészta, itt már csak 12 gárda van és más a színvonal is (magyar szinten) Az eredmények még vállalhatóak, MTK és a MOL Fehérvár ellen 1-1 -es eredményekkel párosuló megszerzett egy pontok, Kisvárdán karcsú 1-2 -es vereség, igaz sokáig emberelőnyben játszva.

Komolyabb erősítések nem történtek az a mag maradt amelyik kiharcolta a feljutást és ez idővel visszafog ütni. Odahaza ahogy említettem, rendre becsorgott az egy góljuk mellyel pontot mentettek, szereztek, de nem mindig lesz ez így. A Puskás Akadémia nagy pofonokkal kezdte a szezont, a lett igas Futbal Skola elleni kettős vereség utáni kiesés a nemzetközi porondról, majd a bajnokságban a Pancho Arénában 1-6 -os megalázó vereség, arculcsapás a Pakssal szemben. A vicc, hogy ezek után is ugyanúgy zajlik a munka, Hornyák Zsolt maradhatott a kispadon, ilyen botlások után, a legtöbb klub megválik a trénertől. Itt nem történt és úgy néz ki sikerült felpörgetni az "aranylábú" légiós :D Akadémistákat, hiszen Zalaegerszegről, egy vihar által szétszabdalt meccsről sikerült haza vinni a három pontot. A múlt héten pedig a Fradi kérvényezte halasztás miatt most kiéhezve a focira várhatják a győri kirándulást.

A Puskás kerete alapból minőségibb, míg a Gyirmót inkább van közelebb e téren az NBII -höz. Ezt a feladatot most már illő nehézségek nélkül megoldania a pénzzel telepumpált felcsútiaknak és a Gyirmótnak sem fog mindig leesni az egy rúgott gólja ... Szerintem a Puskásnak sikerül nulláznia ma az újoncot! Tippem: 0-2

Gyirmot FC - Puskás Akadémia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp