Halad a paksi vonat, én meg mindig nyúl vagyok felszállni rá. Félek tőle, hogy majd pont akkor siklik ki, amikor épp én is rajta vagyok. Mindenki tudja, hogy az 'over-vonatról' van szó, mert a Bognár-éra azért erről szól, az adok-kapok meccsekről.

De ez a csapat nem nagyon akar underezni, elöl-hátul gólképes, kicsit ilyen totál grund jellegű csapat, megvan benne a profizmus mellett az amatőrizmus bája.

Sörmeccseken szokás olyat csinálni, hogy a védő csatár lesz vagy a csatár védő. Mi szoktunk úgy játszani, hogy aki épp sérült vagy aznap nincs kedve futni, megáll hátul és védőt játszik. Legutóbb a Paksnál Böde (aki ugye amúgy támadóként funkcionál éveket, nem is gyengén) lett védő úgy másfél éve, hisz sosem volt sebessége megkopott, de hátul még el-elevickél. Mondjuk anno Juhász Roli is csatárként kezdte az NBI-ben, aztán elég messze jutott belső védőként.

Lényeg a lényeg, Pakson azért látunk extrémebb dolgokat, de az már nem extrém, hogy Paks-meccsen 5-6, vagy több gól születik. Tényleg egy nagyon őszinte, nyílt foci, amit játszik, megvannak ehhez a focisták, megvan az edző, aki nem tolerálja, de szinte kéri. Bognár megmondta már korábban, hogy ő szórakozni akar saját csapata meccsén, nem a 0-0-ákat 1-0-ákat nézni, ahol nem történik semmi.Népszerűsége az Eb-alatt eléggé lement földszint alá, de az, amilyen csapatot Pakson épített, és amilyen focit a srácok játszanak, az azért a szemnek kellemes.

Újpest.

Pár szó nem több, mert a Paks talán a Chelsea-nek is lőne gólokat, meg mondjuk kapna is bőven. Az UTE jelenleg csont utolsó, de minden meccsén lőtt és kapott is gólokat. Olyan csapat ellen is sikerült hozni a BtTS-t, mint a Puskás vagy a Honvéd. A kicsit már szellőssebb védekezéssel bíró Lokival jött is a 2-2-es meccs, nálam ez az alap erre a meccsre is. Mondjuk a tabellán a Paks sem áll jól, mindkettő megy majd a gólokért, az egyik meg beleszalad a késbe. hogy melyik, nekem lényegtelen, csak a pofon legyen nagy, de egy jó 3-3 után sem írom el magam.

Az UTE-nál vannak neuralgikus pontok, tán a napi tipek rovatban 'méltatta' Szigo kolléga Kastratit :D, de én Mitrovic-tól sem voltam elájulva legutóbb, az MTK ellen is a fiatal Vancsa gólját egy bődületes UTE-hiba eredményezte. Ugyanakkor elöl ez a Croizet elég jó játékosnak tűnik, Tallo sem annyira rossz, Stieber is képes villanni, szóval ja, van ebben a meccsben akár 5-6 gól is. De melyik Paks-meccsben nincs?!

Paksi SE - Újpest FC: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp