A G csoportban már a sorsolásnál eldőlt, hogy a török, holland, norvég, montenegrói együttes harcolhat a továbbjutó helyekért, utána egy nagy szakadék és Lettország valamint Gibraltár jön, akik az utolsó szégyenletes hely elkerüléséért harcolnak.

A lett futball alaposan visszaeset az elmúlt években, hol vannak már a Verpakovskis féle 2002-2004 -es évi tündöklések és Eb szereplés ...

Dainis Kazakevics kezei alatt picit pallérozódtak a balti fiúk, ami egy megelpő isztambuli 3-3 -as eredményben is meglátszott, ám utána jöttek az észhez térítő újabb blamák 1-7 -es bari meccs Németországban, a Balti Kupa döntőjében pedig fájdalams 1-2 -es vereség a nagy rivális észtekkel szemben. A letteknek most Gibraltár következik és a közelmúlt alapján megállapítható a mini nemzetek ellen sem könnyű a dolguk, a felállt védelmekkel rendre meggyűlik a bajuk. 2020 -tól nézve, a miniállamokkal szemben ezeket érték el: Letto. - Andorra 0-0, Málta - Letto. 1-1, Feröe - Letto. 1-1, Letto. - Málta 0-1, San Marino - Letto. 0-3, Letto. - Feröer 1-1, Andorra - Letto. 0-5.

2 győzelem 4 döntelen 1 vereség a leggyengébb erősséget képviselőkkel szemben.

Gibraltár pedig jó emlékekkel bír a lettekkel szemben 2018 -ban 1-0 -ra verték a "vérrel itatott" zászlósokat. A Julio Ribas vezette angol gyarmat is felmutat hasonló eredményeket, remiztek Andorra, Liechtenstein és San Marino ellen, kétszer verték is Liechtensteint, San Marinot is porolták el, de a legnagyobb sikerük egy örmény túra alkalmával tett Nemzetek Ligája győzelem Jerevánban 1-0 -ra. Mindent egybevetve a gibraltáriaknak van tartásuk, míg a lettek nem az a kitömős tipusú válogatott, annak is örülnének így előzetesen, ha aláírhatnák az izzadós, kiszenvedett egy gólos sikert. Egy gólnál többet nem nézek ki a hanyatló lett válogatottból a szilárdan védekező spanyol ajkúakkal szemben.

Lettország - Gibraltar: Lettország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp