A 2016 -os portugál válogatottnak nem úgy sikerült az összeurópai rendezésű kontinenstorna, ahogyan várták. Ugyan a csoportból, egyedüliként megverve a magyarokat továbbmentek, a belgák ellen végig támadva a mérkőzést, balszerencse mellett kellett búcsúzniuk címvédőként. Itt azonban a folytatás és ahogy mondta Santos kapitány mennek előre és szeretnék megnyerni a katari világbajnoságot Ronaldoval az élen, talán utoljára ...

Ehhez pedig kötelezőnek tűnő feladat az írek legyőzése, pedig pár éve ez nem volt elmondható egyértelműen. Az írek drasztikus fiatalításba kezdtek, ezt láthattuk a magyarok elleni, Újpesten vívott felkészülési mérkőzésen is, ahol lelkes, de még rutintalan csapat benyomását keltették, az eredmény 0-0 lett. Nem is csoda a fiatalítás, képesek voltak VB-selejtezőn kikapni odahaza Luxemburgtól, de ami még fájdalmasabb, hogy ők sem találják a góllövőiket. Az utolsó 12 fellépésükön, összesen három találkozón találtak be az ütköző félnek, kilencszer góltalanok maradtak. Főleg ez a gondja Stephen Kenny kapitánynak.

A portugálok odahaza igazi oroszlánbarlangot teremtenek maguknak. Az elmúlt két évben a kilenc luzitán talajon megvívott fellépésükön összesen két gólt kaptak, egy francia és egy horvát találatra futotta az ellenféltől. Luxemburg, Litvánia, Spanyolország, Svédország, Andorra, Azerbajdzsán és Izrael is beton védelemmel és lerolózott kapuval találkozott. Most faroban a góllövő csukát csak kereső szigetországiak is örülhetnek, ha a védekezésük összeáll annyira, hogy ne pironkodva kelljen hazarepülniük. A zöldek nem Ronaldoék ellen találják meg a célzóvizüket.

Portugália - Írország: Írország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp