Szenved, haldoklik a Balti futball. Nem is oly régen még tényezőként lehetett tekinteni a lettekre (most 136. a világranglistán), akik jártak a 2004 -es EB-én, az észtekre (most 110. a világranglistán), akik 2012 -es EB-re pótselejtezőztek az írekkel, de a litvánok (134. a világranglistán) is néha odapirítottak az ellenfeleknek. Most meg jobbára átgyalogol rajtuk a mezőny.

A korábbi 90-es évekbeli Vidi és Gázszer védő Valdas Urbonas irányította litván válogatott ott tart 2021 -ben, hogy mind a hat idei fellépését elbukta, mindezeken egy szerzett gólja volt. A hagyományos Balti-Kupán mind a két riválisától fájó módon vereséget szenvedett, az észtek ellen 0-1, a lettekkel szemben 1-3. Az utolsó fellépésük alkalmával belementek egy U21 -es spanyolok elleni barátságos meccsbe is - nem tudom ez kinek az érdeke volt, de csak rosszul jöhettek ki belőle - ki is kaptak csúnya 0-4 -el a hispán fiataloktól, a litván felnőtt válogatott!

Ezek után miből merítsenek erőt a litván lovagok? Nehéz a helyzet ...

Az észak-írek számára nem sikerült a pótselejtező a szlovákokkal szemben, fájdalmas hosszabbításban esett 110. perces Duris gól miatt maradtak le az Európa-bajnokságról. Ám dolgozik bennük a becsvágy, Ian Baraclough vezetésével az olaszoktól a papírforma szerint kikaptak, Bulgária ellen 0-0 -ás remire futotta az erejükből. Most a csoport leggyengébje ellen van lehetőség begyűjteni a három pontot, amihez csupán koncentrált játékra, a fix "angolos" stílusú védekezésre lesz szükség, mert ezek a litvánok csak szökőévente találnak be az ellenfél kapujába, elől pedig McCann és a többiek minimum egy gombócra jók lehetnek.

Litvánia - Észak-Írország: Litvánia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp