Szeptember eleje a fociban a válogatottakról szól, világbajnokságra selejteznek a srácok a második hullámban. Két-három meccset már lejátszottak itt Európában, így az alap megvan, ki több, ki kevesebb pontot kapart össze.

Kazahsztán és Ukrajna mellett a csoportban ott vannak a franciák, akik valószínűleg csont nélkül csoportelsők lesznek. A finnek ugyanakkor potensek, és na, egyelőre még a kazahok sem írhatóak le. Kazahsztán top2-es helye mondjuk meglepő lenne, de pontokat azért vehet el a többiektől, akár most Ukrajnától.

Kazahsztán remizett az ukránokkal idegenben is, ergo otthon is megteheti. Azon az ukrán-kazah találkozón Yarmolenkóék nagyon értékes pontokat veszítettek el, ezt idegenben vissza kell hozni, és nem ártana a három remi után egy több-gólos győzelmet aratni, FIFA-tornáról lévén szó azonos pontszámnál majd a gólkülönbség számít.

Azon az ukrán-kazah mecsen Ukrajna 29 lövést küldött a kazah kapu felé, de a hatékonysággal akadtak gondok. A 29-ből 9 talált kaput, viszont csak egy akadt be. De a fölényt azért jelzi, és nem hiszem, hogy megint annyi mákja lenne a kazah csapatnak. Meg eleve otthon lesz Kazahsztán, valószínűleg picit bátrabb is, és ahogy ez a kazah csapat előttem van, azért helyenként egész szép dolgokra képes. Simán látom magam előtt a kazah gólt.

Ez az over 2 AH tipp az előző 20 vb selejtezőből 3-szor ment volna el Kazahsztán esetében, a maradék 17 esetben vagy push, vagy 'zöldülés'.

A maga 2-3 gólját Ukrajna-szintű csapat ellen be szokta nyelni Kazahsztán. Ukrajna edzőt is cserélt, Petrakov váltotta Shevát, de nem is emiatt húzok én overt. Azért ez kőkemény tétmeccs, Ukrajna három remi után most már vélhetően szeretne egy találkozót nyerni. Kazahsztán meg halászhat a zavarosban, otthon tuti lesz pár veszélyes támadásuk, nem zárom ki, hogy egy akár góllal végződik. Meg ugye az asztanai stadionjuk műfüves, azon picike előnyük van, ezért is írom, hogy egy-egy akciójuk biztosan lesz, ami gólveszélyes.

De én úgy kalkulálok, hogy a 2 gólt Ukrajna meglövi, és ha lesznek további ukrán gólok, ha lesz kazah gól, az már a profitot jelenti.

Kazahsztán - Ukrajna: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp