Ha tenisz, egész biztos van ezen a fórumon autentikusabb személy. Mit tagadjam, évek óta nem nézek teniszt, maximum egy-egy nagyobb klasszikust, és ez igaz az ATP és WTA mezőnyére. Persze korábban azért követtem, néztem, de manapság ez nincs így. Amikor én még aktívan néztem és fogadtam a teniszt, Tsonga is aktív volt. Olyan szinten aktív, hogy az ATP mezőny meghatározó játékosa volt, de az előző évek már nem róla szóltak. Jo-Wilfried az idő, a Covid-19 és főleg a sérülései áldozata lett.

Itt a meccseket és oddsokat átfutva akadt meg a szemem azon, hogy Tsonga sikere 9.00-es, 10.00-es odds körül mozog, de még ez is inkább hízelgő, és a nevének szól, nem a teljesítményének.

Tsonga utolsó 15 meccséből kettőt nyert, egyet még két éve a Davis Kupában a kis japó, Uchiyama ellen, a másikat meg a szintén nem fiatal Lopez ellen. Egyébként utolsó 12 tétmeccséből 11 zakó. Aktuális formájáról sejtésünk lehet, mert Wimbledonban láttuk utoljára. Azóta eltelt pár hét, és a GS tornák közül eleve a US Open az, ahol nem jutott minimum elődöntőig karrierje során.

Apró utánajárással olvastam itt hátsérülésről, derékfájdalmakról, aztán karsérülésről, szóval volt (van) baja Tsongának. Nekem az is fura, hogy nem vállalt valami tornát itt az Open előtt, valószínűleg tudja, hogy a testének minden lejátszott labdamenet ajándék. Aki meg volt sérült, vagy sérüléssel játszik, és nem üresfejű, az tudja, hogy ha sport közben a sérülésre gondol, nehogy baj legyen, az egyértelműen a teljesítmény rovására megy. Ruud Tsongához képest el feltörekvő titán, sorra nyeri a meccseket, a közelmúltban csak Zverev és Tsitsi verte, azok meg jelenleg masszívan top5-ös játékosok. Én nem is a tipp miatt izgulok, hanem amiatt, hogy úgy 6-2 4-2 környékén Tsonga nehogy kezet nyújtson társának... Én mint kocatenisz-guru azt mondom, ebben benne van a 3-0.

Ruud, Casper - Tsonga, Jo-Wilfried: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp