A US Open első körében csap össze Camila Girogi és Simona Halep. A nevek alapján is ez egy bomba erős párosítás pláne a torna legelején. Az biztos,hogy egyik játékos sem örül ennek.

Az elején érdemes leszögezni,hogy soha nem jutott el még a harmadik körig sem a román lány. Egyáltalán nem érzi a tengerentúli pályákat. A felkészülése szinte egyenlő a nullával a kemény pályás szezonra. Két meccset játszott egyszer Montrealban ahol legyőzte őt Collins. Az amerikai gyorsan és kemény ütötte a labdákat az első szett rengeteg hibái után ő tudott dominálni. Érdemes párhuzamot vonni,mert az olasz lány is finoman szólva szeret agresszívan játszani. Egy próbálkozást még láthattunk Haleptől Cincinnatiben ahol Linettet ugyan legyőzte,de jobb combsérülése miatt vissza is lépett a második találkozótól.

Camila Giorgi élete legjobb augusztusán van túl ezt bátran kijelentem. Hiszen életében először nyert egy kiemelt azaz 1000-es tornát. Egyetlenegy szettet veszített az egész torna során. A Cincinattiben zajló tornán ugyan rögtön kikapott,de kétlem hogy emiatt bánkódik vagy nekünk kellene messzemenő következtetést levonni e vereség okán. Ha képes fele ilyen hatékonyan beütni a labdákat a pályára Camila esélye se lesz Halepnek. Jól ismert,hogy az olasz nem finomkodik azonnal támadja a labdákat. A román szemszögéből van egy nagy bökkenő,hogyha nem száz százalékos állapotban van a lába akkor hogyan fog tudni versenyben maradni?Mert az olasz esetleges hibáit előidézni akkor lehet ha megfelelő dinamizmus megvan Halepnak. Azt várni hogy Giorgi mindent elüt ellenállás nélkül bolondság lenne. Jelenleg bombaformában van az olasz, a román meg még be se melegedett a kemény pályás szezonra, ráadásul sose ízlett neki a US Open. Ez a sok-sok tényező mind Camila felé billenti a mérleg nyelvét. A román csak abba bízhat,hogy az ellenfél nem találja el a pályát,mert ha az olasz labdái a pályán landolnak gyorsan csomagolhat Halep.

Giorgi, Camila - Halep, Simona: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp